به گزارش ایراف، در این گفتگو در اسلام آباد، تمرکز بر افزایش همکاریها در حوزههای علم، فناوری و آموزش بود و دو طرف توافق کردند که شراکت راهبردی خود را عمیقتر سازند.
وزیر مقصی با اشاره به امضای چندین تفاهمنامه (MoU) میان دو کشور گفت که هدف آنها پیشبرد همکاریهای آموزشی است.
وزیر فدرال علوم و فناوری پاکستان از تلاش قزاقستان به ویژه پیشنهاد ایجاد یک مرکز تحقیقاتی مشترک در دانشگاه ملی علوم و فناوری (NUST) در اسلامآباد، استقبال کرد.
از سوی دیگر سفیر قزاقستان ایجاد فضای مناسب برای کسبوکار را مورد نیاز دانست و پیشنهاد همکاریهای مشترک برای مقابله با قاچاق مرزی را مطرح نمود. وی از علاقهمندی کشورش برای همکاری نزدیک با پاکستان برای دستیابی به اهداف مشترک علمی و اتصال اقتصادی خبر داد.
این در حالیست که وزارت انرژی قزاقستان چندی پیش اعلام کرده بود که قزاقگاز، یکی از بزرگترین شرکتهای گاز این کشور، در حال مذاکره برای پیوستن به پروژه ساخت خط لوله گاز ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند (تاپی) است.
خط لوله تاپی ۱۸۱۴ کیلومتر طول خواهد داشت که ۲۱۴ کیلومتر آن در ترکمنستان، ۷۷۴ کیلومتر در افغانستان و ۸۲۶ کیلومتر در پاکستان است.
این خط لوله برای انتقال سالانه ۳۳ میلیارد مترمکعب گاز از میدان گالکینیش در جنوب ترکمنستان طراحی شده است و از شهرهای هرات و قندهار افغانستان و همچنین شهرهای کویته و ملتان پاکستان عبور کرده و به فازیکا در هند میرسد.