آمریکا: به دلیل دخالت طالبان، بخشی از کمک‌ها به افغانستان را قطع کردیم

به گزارش ایراف، تمی بروس، سخنگوی این وزارت‌خانه، روز سه شنبه(۱۹ فروردین) گفت: این تصمیم پس از بررسی‌ها در مورد دخالت حکومت طالبان در امور کمک‌های بشردوستانه در برخی مناطق افغانستان اتخاذ شده است.

او تصریح کرد: «این نگرانی‌ها درباره تأمین مالی از طریق منابع سازمان ملل، سال‌هاست که مستند شده و درباره آن بحث شده است.»

بروس گفت که اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در گذشته نیز به‌طور دوره‌ای کمک‌های غذایی در افغانستان را، از طریق برنامه جهانی غذا، به حالت تعلیق درآورده تا از سوءاستفاده جلوگیری کند و اطمینان حاصل شود که کمک‌ها به دست افراد نیازمند واقعی می‌رسند.

او افزود که بر اساس گزارش نهاد بازرس ویژه بازسازی افغانستان، دست‌کم ۱۱ میلیون دلار از کمک‌های غذایی ممکن است به طالبان منتقل شده باشد. به گفته بروس، این گزارش تصمیم دولت آمریکا را برای تعلیق این کمک‌ها تقویت کرده است.

با وجود این تعلیق، بروس تأکید کرد که تعهد ایالات متحده به کمک‌های غذایی جهانی همچنان قوی است و گفت که ۸۵ درصد از برنامه‌های اداره توسعه بین‌المللی آمریکا با برنامه جهانی غذا در سطح جهان همچنان فعال هستند.

او در ادامه افزود: «این ادعا که اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده بودجه برنامه جهانی غذا را قطع کرده، نادرست است. چنین چیزی صحت ندارد.»

بروس همچنین اشاره کرد که برخی از برنامه‌ها، به‌ویژه برنامه‌های مبتنی بر پرداخت نقدی، به دلیل نگرانی‌های مربوط به شفافیت، حذف شده‌اند، اما بخش اعظم کمک‌های غذایی همچنان ادامه دارد.

او توضیح داد: «ما تنها تعداد محدودی از برنامه‌های برنامه جهانی غذا را بر اساس اولویت‌های خاص در سطح کشور یا پروژه متوقف کرده‌ایم. بیشترین برنامه‌هایی که لغو شده‌اند، مربوط به افغانستان و یمن بوده‌اند.»

پیشنهاد:   طالبان به دنبال از سرگیری پروازهای خارجی در افغانستان

بروس همچنین اشاره کرد که تعدادی اندک از برنامه‌ها در سایر کشورها نیز متوقف شده‌اند، اما از نام‌بردن این کشورها خودداری کرد.

این درحالی است دو روز پیش(۱۸ فروردین) خبرگزاری رویترز گزارش داد که دولت ترامپ در حال لغو بخش اعظم برنامه‌های امدادی است که برای تأمین غذا، آب، مراقبت‌های پزشکی و سرپناه برای میلیون‌ها نفر در افغانستان و یمن طراحی شده بود.

این رسانه، به نقل از سارا چارلز، رئیس پیشین دفتر امور بشردوستانه USAID، و ۹ منبع دیگر گزارش داد که این تصمیم بخشی از بازنگری گسترده سیاست‌های کمک خارجی دولت ترامپ است که پس از بازگشت او به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ شدت گرفته است.

این اقدام که از سوی منابع امدادی تأیید شده، با واکنش تند برنامه جهانی غذا (WFP) سازمان ملل مواجه شده که آن را به مثابه «حکم اعدام» برای میلیون‌ها نفر در افغانستان و یمن توصیف کرده است.

برنامه جهانی غذا در بیانیه‌ای اعلام کرد که «این قطع کمک‌ها می‌تواند برای میلیون‌ها نفر که با گرسنگی شدید و قحطی مواجه‌اند، به معنای حکم اعدام باشد.»

این سازمان که بزرگ‌ترین ارائه‌دهنده کمک‌های غذایی در جهان است، از آمریکا خواسته تا بر این تصمیم بازنگری کند و حمایت خود را از برنامه‌های نجات‌بخش ادامه دهد.

از زمان روی کار آمدن ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش، بیش از ۵۰۰۰ برنامه کمک‌رسانی در سراسر جهان لغو شده و تنها حدود ۱۰۰۰ برنامه حفظ شده بود. با این حال، قطع کمک به افغانستان و یمن نشان‌دهنده تشدید این سیاست است، به‌ویژه در کشورهایی که به گفته کارشناسان، بدون این حمایت‌ها با فاجعه انسانی روبه‌رو خواهند شد.

پیشنهاد:   رایزنی طالبان و ترکیه درباره سرمایه‌گذاری در بخش انرژی افغانستان
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=57717
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x