فراخوان سازمان ملل برای کمک به افغانستان | ثبات منطقه و جهان در گرو ادامه کمک‌ها است

به گزارش ایراف، این فراخوان در حالی مطرح می‌شود که حدود ۲۲.۹ میلیون نفر از جمعیت افغانستان، یعنی بیش از نیمی از ساکنان آن، به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و نشست «گروه هماهنگی افغانستان» قرار است طی هفته جاری در استانبول برگزار شود.

نمایندگان کشورهای کمک‌کننده، نهادهای مالی بین‌المللی و هیات نمایندگی سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در این نشست اشتراک خواهند کرد.

پس از اگست ۲۰۲۱ که دولت قبلی افغانستان سقوط کرد، این کشور با فروپاشی اقتصادی، محدودیت‌های شدید بر حقوق زنان و دختران، و کاهش کمک‌های بین‌المللی روبه‌رو شده است.

سازمان ملل هشدار داده که بدون تداوم حمایت مالی، دستاوردهای شکننده چهار سال اخیر، از جمله بهبود نسبی امنیت غذایی و رشد اقتصادی، در معرض خطر قرار خواهد گرفت.

اندریکا راتواته، هماهنگ‌کننده امور بشردوستانه سازمان ملل و معاون نماینده ویژه دبیرکل این سازمان در افغانستان، در این بیانیه تأکید کرده است که «اگر قرار باشد به مردم افغانستان در زمینه بیرون‌رفت از چرخه شوم فقر کمک کنیم، باید امکانات و روش‌های ضروری برای رسیدگی به نیازهای آنان را حفظ کنیم و همزمان زمینه را برای استقامت و ثبات بلندمدت فراهم سازیم.»

بر اساس بیانیه سازمان ملل، در سال ۲۰۲۴ کمک‌کنندگان بین‌المللی مبلغ ۳.۲۱ میلیارد دلار برای حمایت از برنامه‌های بشردوستانه و تأمین نیازهای اولیه در افغانستان فراهم کردند. این سازمان افزوده، این رقم نسبت به سال قبل افزایش یافته و نشان‌دهنده تعهد جامعه جهانی به کمک‌رسانی است.

سازمان ملل هشدار داده است که اگر سرمایه‌گذاری در استقامت و ثبات افغانستان ادامه نیابد، این کشور ممکن است بار دیگر در چرخه‌ای از بی‌ثباتی و فقر فرو رود. مهاجرت‌های غیرقانونی، افزایش ناامنی و تضعیف اقتصاد شکننده از جمله پیامدهای احتمالی هستند.

پیشنهاد:   کمک ۱۶ میلیون یورویی اروپا به افغانستان؛ یک‌چهارم مردم افغانستان گرسنه‌اند

راتواته تأکید کرده که رویکرد پایدار نه‌تنها برای افغانستان، بلکه برای منطقه و جهان حیاتی است. او خاطرنشان کرده که نادیده گرفتن این نیازها می‌تواند تبعات گسترده‌ای داشته باشد، از جمله تشدید بحران مهاجرت و بی‌ثباتی در کشورهای همسایه مانند پاکستان و ایران.

گفتنی‌است که برنامه جهانی غذا نیز در گزارش اخیرش گفته است، در هر ۱۰ ثانیه، یک کودک افغان به سوء‌تغذیه دچار می‌شود. این آمار نگران‌کننده بیانگر شدت بحران انسانی در کشوری‌ست که دهه‌ها با جنگ، فقر و محرومیت دست‌وپنجه نرم کرده است.

برنامه جهانی غذا تأکید کرده است که کاهش کمک‌های مالی بین‌المللی، مانع بزرگی در رسیدگی به نیازمندان است و میلیون‌ها شهروند افغان، به‌ویژه کودکان، به دلیل کمبود منابع غذایی کافی، در معرض خطر قرار گرفته‌اند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=57475
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x