رونق طلای سرخ در افغانستان؛ تولید بیش از ۴۰ تن زعفران در یک سال

به گزارش ایراف، سید عبدالواحد سادات، معاون اتحادیه تولیدکنندگان زعفران‌ افغانستان به رادیو حریت گفته است که این اتحادیه قصد دارد تا کشت زعفران را به سراسر افغانستان گسترش دهد و در حال حاضر در بیش از ۲۶ ولایت کشور زعفران کشت می‌شود.

آقای سادات می‌افزاید که در سال جاری بیش از ۱۰.۵ هزار جریب زمین در سراسر افغانستان، زعفران کشت شده که بیش از ۲۶ ولایت را در بر می گیرد.

صادرات ۹۶ درصدی زعفران هرات

مسئولان اتحادیه زعفران‌کاران افغانستان در هرات می‌گویند که ۹۶ درصد زعفران تولیدی این ولایت، به بازارهای جهانی صادر می‌شود.

سید عبدالواحد سادات، معاون این اتحادیه، در گفت‌وگو با آژانس دولتی باختر گفته است که در حال حاضر قیمت یک کیلوگرم زعفران مرغوب هرات تا ۱۱۰٬۰۰۰ افغانی در بازار به فروش می‌رسد.

به گفته معاون این اتحادیه افزایش قیمت زعفران در سال‌های اخیر باعث شده تا کشاورزان بیشتری به کشت این گیاه ارزشمند روی آورند و سطح کشت زعفران در هرات روندی صعودی داشته باشد.

در همین حال، برخی مسئولان شرکت‌های زعفران در هرات نیز می‌گویند کیفیت بالای زعفران این ولایت سبب افزایش تقاضا برای آن در بازارهای جهانی شده است.

مسئول یکی از این شرکت‌ها می‌گوید که با فراهم‌شدن تسهیلات در روند صادرات، این شرکت توانسته است زعفران را به کشورهای عمان، هند و برخی کشورهای عربی صادر کند.

از سوی دیگر، مسئولان ریاست کشاورزی، آبیاری و دامداری طالبان در هرات می‌گویند که طی یک سال گذشته، سطح کشت زعفران در این ولایت یک‌هزار هکتار افزایش یافته است.

بر بنیاد آمار این ریاست، در حال حاضر مجموعاً ۹ هزار هکتار زمین در هرات تحت کشت زعفران قرار دارد.

پیشنهاد:   مقامات محلی از شرکت ایرانی تراکتورسازی در هرات بازدید کردند

گفتنی است که ولایت هرات به عنوان قطب اصلی تولید زعفران در افغانستان شناخته می‌شود؛ آب‌وهوای مناسب، خاک حاصل‌خیز و تجربه‌ چندین ساله‌ کشاورزان در کشت و برداشت این گیاه، باعث شده تا زعفران هرات از نظر کیفیت چندین سال پی هم مقام اول را در جهان کسب کند.

کارشناسان قیمت بالای زعفران، جایگاه برجسته زعفران افغانستان در سطح جهان، خشکسالی و افزایش تقاضا را دلایل اصلی افزایش تمایل کشاورزان به کشت این محصول می‌دانند.

گفتنی است که چندی پیش، زعفران افغانستان در میان زعفران ده‌ها کشور جهان بررسی و پس از ارزیابی توانست به دلیل کیفیت برتر برای نهمین بار از سوی “مؤسسه بین‌المللی ذایقۀ بلژیک” مقام نخست را از خود کند.

 از سوی دیگر، افزایش تقاضای زعفران افغانستان باعث شده تا کشت این گیاه با ارزش بیشتر شده و مردم به جای کشت مواد مخدر به زعفران روی بیاورند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=57332
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x