اخراج مهاجران افغان از پاکستان؛ طالبان نشست اضطراری برگزار کردند

به گزارش ایراف، در این نشست، موضوع بازگشت آبرومندانه، حمایت و جابه‌جایی خانواده‌های افغان بازگشته از پاکستان مورد بررسی قرار گرفته است.

در نشست یادشده، معاون والی طالبان در ننگرهار، پس از سفر به تورخم، گزارشی از وضعیت مهاجران اخراج‌شده از پاکستان ارائه کرده گفت: این مهاجران با اخراج اجباری، نقض حقوق مادی و معنوی و بازگشت غیرقانونی مواجه‌اند؛ وضعیتی که ظرفیت خدماتی تورخم را تحت تأثیر قرار داده است.

او تأکید کرد که حکومت طالبان از مسیرهای دیپلماتیک این موضوع را با مقام‌های پاکستانی در میان خواهد گذاشت.

در عین‌ حال، مصطفی خواهان همکاری و تعهد عملی نهادهای امدادرسان برای پاسخ‌گویی به نیازهای مهاجران شده است.

از سوی دیگر، محمد نظامی، معاون پایگاه ارتش ۲۰۱ خالد بن ولید طالبان نیز در این نشست تعهد سپرد که نیروهای تحت امرش در تأمین امنیت، همکاری و ارائه خدمات لازم به نهادها و مهاجران بازگشته، نقش فعال خواهند داشت.

در ادامه، بازمحمد عبدالرحمن، رییس امور مهاجرین طالبان در ولایت ننگرهار، با اشاره به بازگشت روزانه صدها خانواده از مرز تورخم، معلوماتی در مورد روند ثبت‌نام، تثبیت و ارائه خدمات اولیه معلومات داده و خواهان اقدامات فوری‌تر در صورت افزایش احتمالی موج بازگشت شد.

همچنین، عطاالرحمن فاتح، رییس اقتصاد طالبان در ولایت ننگرهار، امین‌الله شریف، رییس بهداشت این گروه این ولایت و دیگر مسئولان نیز گزارش‌هایی را از چالش‌ها و نیازهای موجود در تورخم ارائه و آمادگی خود را برای همکاری عملی اعلام کردند.

در این نشست، نمایندگان نهادهای سازمان مهاجرت، برنامه جهانی غذا، صندوق حمایت از کودکان و سایر نهادهای امدادی نیز برنامه‌های حمایتی خویش را برای مهاجران بازگشت‌کننده تشریح کردند.

پیشنهاد:   اسحاق‌دار، دیدار با وزیر خارجه ایران را مثبت ارزیابی کرد

آنان تعهد کردند که برنامه‌های مطرح‌شده را با نهادهای مرکزی‌شان در میان گذاشته و روند کمک‌رسانی به بازگشت‌کنندگان را تقویت کنند.

این در حالی است که وزارت امور مهاجرین و بازگشت‌کنندگان طالبان در خبرنامه‌ای گفته، ۳۱۶ خانواده مهاجر افغان که شامل یک‌هزار و ۵۸۹ نفر می‌شوند، روز گذشته (شنبه، ۱۶ فروردین) به‌گونه اجباری از پاکستان اخراج شده و به کشور برگشته‌اند.

گفتنی‌ است که مرحله دوم اخراج دارندگان «کارت شهروندی افغان» از پاکستان در روزهای اخیر آغاز شده است.

این روند پس از ختم مهلت تعیین‌شده از سوی حکومت پاکستان برای دارندگان کارت شهروندی افغان (ACC) آغاز شده است تا به‌صورت اختیاری خاک این کشور را ترک کنند.

پیش از این، عفو بین‌الملل، کارشناسان سازمان ملل و سایر نهادهای بین‌المللی از حکومت پاکستان خواستند تا فورا اخراج اجباری مهاجران افغان به افغانستان را متوقف کند.

اسلام‌آباد با وجود درخواست‌های جامعه جهانی برای تمدید این مهلت و توقف روند اخراج مهاجران، حاضر به عقب‌نشینی از تصمیم خود نشده است.

موضع حکومت مرکزی پاکستان در قبال اخراج اجباری مهاجران افغان واکنش‌هایی داخلی را نیز برانگیخته است. اخیرا وزیر اعلای ایالت خیبرپختونخوا سیاست پاکستان در قبال مهاجران افغان را «نادرست» خواند و گفت هیچ مهاجری را به‌گونه اجباری از این ایالات، اخراج نخواهد کرد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=57317
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x