به گزارش ایراف، حکومت پاکستان اعلام کرد که مرحله دوم اخراج مهاجران افغان، شامل دارندگان کارت شهروندی افغانستان، از اول آوریل ۲۰۲۵ آغاز شده است.
بر اساس گزارشها، بیش از ۱۶٬۱۳۸ مهاجر در کراچی تحت تاثیر این روند قرار گرفتهاند. این عملیات مطابق ضربالاجل دولت پاکستان اجرایی شده و تاکنون بیش از ۱۵۰ مهاجر بازداشت و به مراکز نگهداری منتقل شدهاند.
پلیس کراچی اعلام کرده که اردوگاه اصلی نگهداری مهاجران در منطقه کیماری ایجاد شده و مراکز کنترل عملیات نیز در نقاط مختلفی نظیر کراچی، ژاکوبآباد و ساکروند راهاندازی شدهاند. مناطق شرق، غرب، کورنگی، مالیر و کیماری در کراچی، محل سکونت هزاران مهاجر افغان شدهاند.
در همین حال، منیژه کاکر، وکیل حقوقی و عضو کمیته اقدام مشترک، از بازداشت صدها مهاجر افغان در جریان این عملیات انتقاد کرده و هشدار داده است که تهدیدها و آزارهای اخیر، مهاجران را از فعالیتهای روزانه و کسبوکارشان بازداشته است.
سازمانهای بینالمللی نظیر سازمان عفو بینالملل و سازمان ملل متحد نیز خواستار توقف فوری این روند شدهاند و نسبت به خطرات جدی برای گروههای آسیبپذیر از جمله کودکان، زنان و افراد دارای معلولیت هشدار دادهاند.
وزارت کشور پاکستان اما تأکید کرده است که این روند براساس تصمیم رهبری ملی اجرا شده و تمامی مهاجران فاقد مدرک باید کشور را ترک کنند.
از سال ۲۰۲۳، فشارها بر مهاجران افغان در پاکستان افزایش یافته است. دولت پاکستان به دلایل امنیتی و اقتصادی این اقدامات را توجیه میکند، اما سازمانهای حقوق بشری و جامعه جهانی نگرانیهای گستردهای را درباره پیامدهای انسانی این تصمیمات مطرح کردهاند. مهاجران افغان در کراچی، یکی از بزرگترین گروههای مهاجر در این کشور، بیشترین تأثیر را از این سیاستها پذیرفتهاند.