به گزارش ایراف، سی ان ان طی گزارشی از تلاش طالبان برای ازسرگیری روابط رسمی و حضور در ایالات متحده گزارش داده است. در حالی که طالبان همچنان از سوی واشنگتن به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود.
با این همه یک مقام آمریکایی این گفتگوهای اولیه را “اکتشافی” و منعطف توصیف کرده و گفته است: یک مسیر مثبت وجود دارد و اگر آنها در آن مسیر قدم بردارند، ما هم همان مسیر را خواهیم رفت اما عادیسازی روابط در آینده نزدیک انتظار نمیرود.
این در حالی است که در مذاکرات ماه گذشته طالبان با مقامات آمریکایی در کابل برای آزادی یک زندانی آمریکایی، مقامات طالبان بار دیگر موضوع به رسمیت شناخته شدن این گروه به عنوان دولت رسمی افغانستان توسط ایالات متحده را مطرح کردند.
ایالات متحده اما شروطی مانند حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت فراگیر در کشور را برای مناسبات بیشتر با طالبان و رسمیت یافتن الزامی می شمارد. مواردی که طالبان تا به حال آن را تصمیماتی داخلی عنوان کرده و از انجام آن سر باز زدهاند.
گفتنی است که ماه گذشته یک هیئت امریکایی همراه با زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای افغانستان، به کابل سفر کرده و در پی این سفر جورج گلزمن، شهروند امریکایی پس از دو سال از بازداشت طالبان آزاد شد.
در ادامه، پولیس فدرال امریکا یا افبیآی نیز جایزه ده میلیون دلاری برای بازداشت سراجالدین حقانی را حذف کرده و اسم سراجالدین حقانی و دو عضو دیگر شبکه حقانی را از فهرست افراد تحت تعقیب این کشور حذف کرد.
با این حال چندی پیش وبسایت خبری لانگ وار ژورنال گفت که لغو جایزه بازداشت سرجالدین حقانی، نشان میدهد که ترامپ سیاست قبلی تعامل با طالبان را در پیش گرفته که به امضای توافقنامه دوحه و خروج نیروهای امریکا از افغانستان منجر شد.
در این تحلیل لانگ وار ژورنال برداشتن جایزه برای بازداشت اعضای شبکه حقانی «گامی در جهت مشروعیتبخشی» به سراجالدین حقانی عنوان شده است.