به گزارش ایراف، رویترز روز دوشنبه ۱۱ فروردین طی گزارشی گفته است که دادگاه عالی روسیه تعلیق ممنوعیت طالبان را به درخواست دادستان کل این کشور تا ۱۷ آوریل بررسی میکند. خبرگزاری روسی «ریانووستی» نیز این خبر را تایید کرده است.
این در حالی است که سالهاست گروه طالبان در فهرست گروههای ممنوعه یا لیست گروههای تروریستی روسیه قرار دارد، اما بعد از تصرف قدرت توسط این گروه، مسکو به صورت تدریجی در حال ایجاد روابط نزدیک و حذف آنها از لیست گروه های تروریستی میباشد.
در سال گذشته نیز ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه گفته بود که طالبان اکنون متحد مسکو در مبارزه با تروریسم است. وی عنوان کرده بود که به محض ورود طالبان به «جامعه افراد متمدن»، مسکو با این گروه وارد تعامل خواهد شد.
از سوی دیگر، مقامات روسیه در اواخر سال گذشته در سفر به کابل به مقامات طالبان خبر داده بودند که مسکو به زودی این گروه را از فهرست سازمانهای ممنوعه حذف خواهد کرد.
به باور کارشناسان به نظر می رسد رویکرد روسیه در افغانستان، ترکیبی از دیپلماسی و بازدارندگی است. راهبردی که به مسکو اجازه خواهد داد تا ضمن حفظ رابطه دوستانه خود با طالبان، دغدغههای امنیتی درباره شرکای خود در آسیای مرکزی را کاهش دهد.
به گفته آگاهان همراهی روسیه با نظام سیاسی جدید افغانستان، نتیجه بیش از یک دهه دیپلماسی پیدا و پنهان مسکو با طالبان است، به طوری که در سال 2007، روسیه برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از افغانستان به آسیای مرکزی، مذاکرات پنهانی با طالبان انجام داد.
همچنین در سال 2015، با افزایش تهدید داعش خراسان، کابلوف اعلام کرد که روسیه کانالهای ارتباطی را برای تبادل اطلاعات با طالبان باز کرده است. وی همچنین تصریح کرد که تمایل طالبان برای مبارزه با داعش خراسان همسو با منافع مسکو است؛ اقداماتی که زنگ خطر را در کابل و واشنگتن به صدا درآورد و موجب انتقادات از این کشور شد.