چالش‌ها و فرصت‌ها در اجرای پروژه کاسا-۱۰۰۰؛ از داتکا تا پاکستان

به گزارش ایراف، در یک مراسم رسمی با حضور امامعلی رحمان، رئیس‌جمهور تاجیکستان و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان، خط انتقال برق بین‌المللی داتکا-سغد را افتتاح کردند. این مراسم که در شهر خجند تاجیکستان برگزار گردید، با امضای اسناد رسمی و راه‌اندازی نمادین این خط انتقال همراه بود.

پروژه کاسا-۱۰۰۰ که از آسیای مرکزی به آسیای جنوبی برق منتقل می‌کند، با هدف اتصال کشورهای تولیدکننده انرژی به بازارهای مصرف طراحی شده است. این خط انتقال برق از هفت ولایت افغانستان عبور کرده و نهایتاً به پاکستان خواهد رسید.

بر اساس گزارش‌ها، ۱.۲ میلیارد دلار، تأمین شده توسط بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی، بانک سرمایه‌گذاری اروپا و بانک اروپایی بازسازی و توسعه با ظرفیت انتقال ۵۰۰ کیلووات برق اجرا و تکمیل این پروژه در افغانستان با چالش‌هایی همراه بوده است.

از جمله مهم‌ترین موانع، تحولات سیاسی و به‌ویژه روی کار آمدن حکومت سرپرست افغانستان در سال ۲۰۲۱ است که موجب توقف ساخت زیرساخت‌های ضروری گردید.

فرهاد محمودی، رئیس برنامه‌های وزارت انرژی و آب حکومت سرپرست افغانستان، در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت که مذاکرات با بانک جهانی برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه ادامه دارد. وی تأکید کرد که با تکمیل این طرح، افغانستان سالانه ۶۵ میلیون دلار درآمد خواهد داشت.

دلیر جمعه، وزیر انرژی تاجیکستان نیز در ماه ژانویه اعلام کرد که پروژه کاسا-۱۰۰۰ احتمالاً تا سال ۲۰۲۷ پس از اتمام کارها در قلمرو افغانستان تکمیل و راه‌اندازی خواهد شد.

پروژه کاسا-۱۰۰۰ یکی از طرح‌های استراتژیک منطقه‌ای است که در سال ۲۰۱۶ توسط رهبران تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و قرغیزستان کلید خورد. هدف اصلی این پروژه ایجاد یک بازار انرژی میان‌منطقه‌ای است که کشورهای تولیدکننده برق را به بازارهای مصرف‌کننده متصل کند. اما تحولات سیاسی در افغانستان و تعلیق تأمین مالی برخی شرکای بین‌المللی باعث تأخیر در اجرای بخش‌های مختلف این پروژه شده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=56848
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x