پیام عیدی رهبر طالبان: از تاکید بر اطاعت و هشدار درباره جنگ تا پذیرش فقر به مثابه تقدیر الهی

هبت الله آخوندزاده برای سومین سال پیاپی نماز عید فطر را در مقر فرماندهی خود در مسجد عیدگاه قندهار برپا کرد. او پس از نماز مانند روال سابق تنها به سخنرانی 50 دقیقه ای از پشت درهای بسته و عدم حضور در اجتماع اکتفا کرد. فایل صوتی سخنرانی او که در آن تنها به زبان پشتو صحبت شد را ذبیح الله مجاهد، سخنگوی ارشد طالبان منتشر کرد.

«اطاعت از امیر» اصلی اساسی

هبت الله آخوندزاده همانند دیگر سخنرانی ها و توصیه های خود بر اطاعت از رهبر تاکید کرد. او در این سخنرانی با بیان این مساله که افغانستان اکنون «رهبر» دارد، اطاعت از رهبر را بر مسلمانان واجب خواند تا از این طریق در جامعه نظم حاکم شود و اختلافات از بین برود. هبت الله آخوندزاده در میان صحبت های خود عدم اطاعت از «امیر» را عامل حرکت کشور به سمت جنگ خواند.

رهبر طالبان همچنین در این سخنان مدعی شد که دشمنان افغانستان به دنبال آن هستند تا کشور را به میدان جنگ تبدیل کنند و مردم را از حکومت جدا کنند. هبت الله آخوندزاده با اشاره به وضعیت غزه آن را نتیجه اختلافات میان مسلمانان خوانده و هشدار داد که از این وضعیت عبرت گرفته شود.

تاکید مکرر بر اطاعات از امیر و هشدار از پیامدهای اختلافات درون گروهی در حالی در سخنان رهبر طالبان برجسته شده است که او سال سختی از لحاظ رقابت با رقبای درون گروهی را پشت سر گذاشت.

اختلافات درون سازمانی طالبان طی ماه های اخیر بیش از هر زمان دیگری برجسته شده است. اظهار نظرهای مستقیم و گاها تند علیه سیاست های رهبر طالبان، سفرهای متوالی رهبران منتقد طالبان به خارج به بهانه درمان و استراحت و غیبت های طولانی آنها گمانه زنی ها مبنی بر اختلافات تشدید یافته میان آنان را برجسته کرده است.

پیشنهاد:   دوگانه قندهار - خوست و جنگ قدرت؛ آینده حاکمیت طالبان چه می‌شود؟

«اطاعت» از رهبر به ابزاری بنیادی در دستان هبت الله برای تقویت قدرت، تحکیم جایگاه و نفوذ خود در میان طالبان بوده است؛ چنانچه که او با چاشنی مذهب و شریعت به این مولفه و هشدار از پیامدهای عدم اطاعت در تلاش بوده تا با برساخته کردن مولفه اطاعت از امیر به عنوان اصل حفظ نظم جامعه برای خود قدرت و کارت مشروعیت بخرد تا از این طریق رقبای خود را نیز خلع سلاح نیز کند.

اعمال «شریعت» و نفی قوانین غربی

هبت الله در این سخنان، بار دیگر به نفی قوانین غربی و تاکید بر اجرای شریعت در افغانستان پرداخت. او نظام اسلامی را تنها نسخه برای حکومت‌داری عنوان کرد.

تاکید بر تطبیق شریعت و دفاع از «نظام اسلامی» نیز همیشه یکی از محورهای سخنان هبت الله آخوندزاده را در مراسم های مهم اختصاص می دهد. او امسال نیز در سخنرانی حدوداً یکساعته خود بر «نظام اسلامی» و حفظ آن تاکید کرد. او تعهد داد که براساس «شریعت»، قوانین لازم را برای تامین نیازهای افغانستان تدوین کند.

هبت الله در حالی بر تنظیم قوانین جدید تاکید دارد که از زمان بازگشت طالبان به قدرت، تاکنون قانون اساسی تدوین نشده است و فرامین و دستورات رهبر طالبان پیش برنده حکومت سرپرست است.

او سال گذشته نیز در جریان سخنرانی خود پس از نماز عید فطر گفته بود که حتی یک قدم از اجرای «احکام اسلامی» پا پس نخواهد کشید. هبت الله گفته بود که تا مرگ برای اسلام ایستاده و کسی این فکر را نکند که افغان ها با اسلام معامله خواهند کرد.

پیشنهاد:   منابعی در قندهار: رهبر طالبان از دیدار با هیئت چینی خودداری کرده است

فقر پدیده ای الهی که نصیب صابرین می شود

آخوندزاده، در بخش دیگری از این سخنرانی پنجاه دقیقه ای در مورد شرایط اقتصادی افزوده است که کسی نمی تواند وضعیت اقتصادی در افغانستان را تغییر دهد. او مدعی شده است که نباید گفت که فقر از جانب فلانی آمده است.

هبت الله آخوندزاده در توجیه شرایط اقتصادی کشور گفت که خداوند از ابتدا می دانسته است که چه افرادی صبور هستند و به همین دلیل فقیر شده اند. او در این سخنان در شرایطی که افغانستان با بحران انسانی و اقتصادی عمیق دست و پنجه نرم می‌کند فقر را پدیده ای مطلوب عنوان کرد که نصیب صابران شده است.

او فقر را تلویحا موهبت الهی خوانده در شرایطی که تلاش نموده عوامل انسانی آن را تقلیل و ناچیز بشمارد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=56819
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x