خلبانان افغان؛ از همکاری با آمریکا تا مبارزه برای بقا در بلاتکلیفی

به گزارش ایراف، در جنگ ۲۰ ساله به سرکردگی آمریکا علیه طالبان، خلبانان نیروی هوایی افغانستان نقش مهمی ایفا کردند و برخی از آنان حملاتی انجام دادند که تلفات سنگینی به طالبان وارد کرد. این ائتلاف در آگوست ۲۰۲۱ با خروج نیروهای خارجی و سقوط کابل به پایان رسید.

توحید خان، خلبان افغان که با خانواده اش در پاکستان زندگی می کند در مصاحبه با سی‌ان‌ان، گفت که از بازگشت به افغانستان تحت کنترل طالبان به شدت می‌ترسد.

وی افزود: طالبان ممکن است به دلیل نقش او در همکاری با نیروهای خارجی، جان او و خانواده‌اش را تهدید کنند. سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی در پاکستان و آمریکا، شرایط آنان را پیچیده‌تر کرده است.

افغانستان طی سال‌ها شاهد ویرانی‌های گسترده‌ای بوده است. طبق گزارش سازمان ملل، تنها در شش ماه اول سال ۲۰۲۱، ۵۱۸۳ غیرنظامی کشته شدند.همچنین، مطالعات نشان می‌دهند که در حملات هوایی نیروهای افغان و آمریکایی طی سال‌های جنگ، صدها کودک کشته شده‌اند.

گزارش‌های حقوق بشری از ادامه تهدیدها علیه نیروهای امنیتی سابق افغان حکایت دارد. بر اساس گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر این تهدیدها شامل اعدام‌های فراقضایی و بازداشت‌های خودسرانه است.

با این حال، ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان، گفته است: ما با خلبانان سابق مشکلی نداریم. آن‌ها دارایی کشور هستند.

دولت پاکستان به خلبانان افغان تا ۳۱ مارس مهلت داده است که این کشور را ترک کنند. این در حالی است که آنان همچنان امیدوارند راه‌حلی امن پیدا کنند.

پس از خروج نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۲۱ و توقف برنامه اسکان مجدد توسط دولت ترامپ، بسیاری از خلبانان افغان که با آمریکا همکاری داشتند، مجبور شدند به کشورهای همسایه پناه ببرند. این تصمیم آن‌ها را در شرایطی دشوار قرار داده است.

پیشنهاد:   رایزنی طالبان و پاکستان برای بازگشایی گذرگاه راهبردی تورخم
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=56706
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x