از کابل تا فلسطین؛ مسأله فلسطین و نگاه افغانستان

به گزارش ایراف، آخرین جمعه ماه مبارک رمضان در تقویم انقلابی و دادخواهی برای مردم مظلوم فلسطین به روز جهانی«قدس» مسمی شده است.پس از آنکه در سال ۱۳۵۸ نیروهای رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی حمله و جنوب لبنان را بمباران کردند،امام خمینی (ره) با هدف حمایت از مردم فلسطین این نامگذاری را انجام داد.

از آن زمان تاکنون این روز در نقاط مختلف جهان ازجمله افغانستان گرامی داشته و تظاهراتی حمایتی در شهرهای افغانستان برگزار می‌شود.تشابهات سرنوشتی میان دو ملت و دادخواهی برای ملت فلسطین به عنوان یک وظیفه دینی و انسانی یکی از دلایل اهمیت روز قدس در افغانستان و در میان شهروندان این کشور هست.

اشغال،جنگ،آوارگی،ویرانی،تلفات گستره انسانی و تخریب زیرساخت‌ها و تاریخ طولانی جنگ افزون بر مشترکات دینی و مذهبی ازجمله وجوه مشترک دو ملت است که منجر به ایجاد پیوند نزدیک و همدردی مشترک شده است.

به عبارت دیگر،حس سرنوشت مشترک و حمایت از مردم فلسطین به عنوان یک فریضه اخلاقی و دینی سالهاست که شهروندان افغانستان را به حمایت از فلسطینیان وا داشته است.از سوی دیگر،رویکرد حکومت های مختلف افغانستان در بیش از دو دهه گذشته نیز به مسأله فلسطین همواره یک امر حمایتی بوده است و تلاش شده در مجامع بین‌المللی در کنار دیگر حامیان فلسطین صدای خود را برای مردم فلسطین بلند کنند.

چنانچه که در تیرماه سال ۱۳۹۳ پس از حملات رژیم صهیونیستی به فلسطین، حامد کرزی، رئیس جمهور سابق افغانستان با برگزاری نشستی فوق‌العاده هیات وزیران ضمن محکومیت این اقدام و همدردی با مردم فلسطین،۵۰۰هزار دلار با هدف کمک به فلسطین اختصاص داد.

پیشنهاد:  حفظ مستندات تاریخی هدف بازسازی آرشیو ملی در افغانستان

بعدتر،در دولت آقای غنی نیز سیاست حمایتی از مردم فلسطین تداوم یافت. در سال ۱۳۹۶، محمد اشرف غنی در نشست فوق‌العاده سازمان همکاری کشورهای اسلامی فلسطین را «هسته مرکزی هویت مسلمانان جهان و نمادی از تمدن اسلامی»خواند.

این روند حمایتی به دور دوم حاکمیت طالبان نیز کشیده شد.طالبان نیز از زمان کنترل مجدد قدرت همواره بر حمایت از مسأله فلسطین تاکید کرده است.این گروه در بیانیه‌های مختلف در مورد قضیه فلسطین به عنوان یک مسأله مهم جهان اسلام ضمن تاکید بر حمایت از مقاومت‌ از کشورهای تاثیرگذار جهان خواسته است تا به این مسأله ورود کنند.

به تازگی رهبر طالبان در پیامی که به مناسبت عید فطر منتشر کرده در بخشی از آن به مسأله فلسطین نیز اشاره کرده است.او قضیه فلسطین را قضیه جهان اسلام خواند و حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی را یک ظلم و وحشت بزرگ عنوان کرد و گفت از خواست‌های مشروع مردم فلسطین حمایت می‌کنیم.»او همچنین از کشورهای جهان اسلام خواست« تا به اندازه توان‌شان از فلسطینی‌ها حمایت کنند تا آنان حقوق غصب‌شدۀ شان را دوباره به دست آورند، از ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی رهایی یابند و ظلم و وحشت جاری در آنجا خاتمه یابد.»

حمدالله فطرت،معاون سخنگوی ارشد طالبان نیز در مراسمی تحت عنوان «روز جهانی قدس؛ فریاد وحدت امت اسلامی در حمایت از فلسطین»،گفت که حکومت سرپرست طالبان علاوه بر همراهی با مبارزات مردم فلسطین، مبارزات آنها را به عنوان یک حق مسلم و مشروع به رسمیت می‌شناسد.

مقامات حکومت سرپرست طالبان در جریان سه سال گذشته نیز تلاش کرده‌اند ضمن تاکید بر همراهی با مبارزات مردم فلسطین و محکومیت حملات رژیم صهیونیستی،مبارزات فلسطینیان را به عنوان یک حق مسلم و مشروع به رسمیت می‌شناسد.

پیشنهاد:  ملی‌پوشان بوکس افغانستان برای شرکت در رقابت‌های آسیایی راهی سریلانکا شدند
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=56652
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x