به گزارش ایراف، باز محمد عبدالرحمان رییس امور مهاجران و بازگشتکنندگان طالبان در ننگرهار میگوید که از این میان، ۴۷ هزار و ۲۳۱ خانواده در این ولایت سکونت دارند.
او افزود: «از طریق گذرگاه تورخم، ۶۷ هزار و ۴۷۳ خانواده که مجموعاً ۳۵۵ هزار و ۹۰۰ نفر میشوند، به کشورشان بازگشتهاند، که از این میان، ۷۰ درصد در ننگرهار ساکن شدهاند و باقیمانده در سایر ولایتها اسکان یافتهاند.»
در همین حال، خانوادههای اخراجشده از پاکستان از حکومت سرپرست طالبان و نهادهای کمککننده خواستار فراهمسازی زمینههای کاری و سرپناه دایمی هستند.
بر اساس اطلاعات ریاست امور مهاجران و بازگشتکنندگان طالبان در ننگرهار، افغانهای اخراجشده از پاکستان که در این ولایت سکونت دارند، در بخشهای کشاورزی، دامداری، آموزشهای حرفهای و مشاغل کوچک نیازمند حمایت هستند و تلاشهایی جریان دارد تا با همکاری نهادهای امدادرسان به این خانوادهها رسیدگی صورت گیرد.
با این حال، رسانههای پاکستانی به تازگی گزارش دادهاند که حکومت فدرال این کشور تصمیم گرفته که ضربالاجل تعیینشده اخراج مهاجران بدون مدرک و دارندگان کارت شهروندی افغانستان، از تاریخ ۳۱ مارس تمدید نشود.
در نشستی به ریاست وزارت کشور پاکستان، تصمیم گرفته شده که به افغانهای ساکن اسلامآباد و راولپندی قبلن هشدار داده شده و تصمیم اخراج آنان بهصورت جدی اجرا خواهد شد.
پیش از این، سازمان عفو بینالملل از حکومت پاکستان خواسته بود که روند اخراج مهاجران افغان را متوقف کند.
همچنین، طالبان نیز بارها گفتهاست که پاکستان باید در برخورد با مهاجران افغان قوانین بینالمللی را مدنظر گرفته و این موضوع را سیاسی نسازد.
این در حالیاست که در یک سال اخیر روند اخراج و بازداشت پناهجویان افغان از پاکستان به دلیل تنشهای فزاینده سیاسی میان کابل و اسلام آباد، با افزایش چند برابری مواجه بوده است.