سایه تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی؛ هیأت طالبان به پاکستان می‌رود

به گزارش ایراف به نقل از روزنامه دان، وزرای تجارت پاکستان و طالبان قرار است پیش از عید فطر مشورت‌هایی انجام دهند و سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان نیز پس از عید به پاکستان سفر خواهد کرد.

پیشتر به تاریخ ۲ فروردین، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان و نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان دیداری در کابل داشتند و به بررسی چالش‌های تجاری و ترانزیتی میان دو کشور پرداخته و بر ضرورت تقویت روابط اقتصادی تأکید کردند.

عبدالسلام آخوندزاده جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان، گفته بود که نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، با محمدصادق خان، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، و هیئت همراه او دیدار و گفت‌وگو کرده است.

هدف از این دیدار، بررسی چالش‌های تجاری و ترانزیتی میان دو کشور، جلوگیری از تأثیرات تنش‌های سیاسی بر روابط اقتصادی و حل مسائل کلیدی اقتصادی بوده است.

همچنین به گفته آخوندزاده در این دیدار، طرفین در مورد برگزاری نشست‌های منظم دوجانبه، عادی‌سازی روابط تجاری، نهایی‌سازی توافق‌نامه تجارت ترجیحی (PTA) و حل مشکلات مربوط به توافق‌نامه تجاری-ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان (APTTA) گفتگو کرده اند.

از سوی دیگر در نشستی در روز دوشنبه که با حضور وزیر امور خارجه پاکستان و دیگر مقامات ارشد پاکستانی در اسلام آباد اباد برگزار شد، محمد صادق، نماینده ویژه در امور افغانستان، گزارشی از سفر سه‌روزه اخیر خود به کابل ارائه کرد.

اسحاق دار، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان، تفاهم حاصل‌شده با کابل را برای تداوم تعامل دیپلماتیک جهت حل مسائل باقی‌مانده بین دو کشور تأیید کرد.

گفتنی است که محمد صادق در جریان این سفر به کابل با مقامات کلیدی طالبان، از جمله سرپرست وزارت خارجه، امیرخان متقی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت، نورالدین عزیزی، دیدار و درباره موضوعات مهم تأثیرگذار بر روابط دوجانبه گفتگو کرده است.

پیشنهاد:  ستاد برگزاری نمایشگاه دستاوردهای دانش‌بنیان ایران در افغانستان تشکیل شد

این دیدار و مذاکرات در حالی است که گذرگاه تورخم بعد از حدود یک ماه مسدود ماندن بازگشایی شد و در این مدت تجارت میان دو کشور ضرر و زیان هنگفتی را شاهد بود.

بسته ماندن این گذرگاه اهمیت اختلافات مرزی در روابط کلی دو کشور را بیش از پیش آشکار ساخت.

بر اساس گزارش دان، این گذرگاه تحت یک توافق موقت بازگشایی شده که تا ۱۵ آوریل سال جاری معتبر خواهد بود و طی توافق دوطرف پیش از این تاریخ جلسه‌ کمیته هماهنگی مشترک برگزار می شود تا بر تقویت روابط تجاری و اقتصادی تمرکز کنند.

لازم به ذکر است که اختلافات بین پاکستان و افغانستان عمدتاً بر سر مسائل امنیتی و مرزی است و پاکستان مقابله با تروریسم را محور اصلی روابط خود با کابل قرار داده و افزایش چشمگیر حملات گروه‌هایی مانند تحریک طالبان پاکستان (TTP) و دیگر گروه‌های شبه‌نظامی مستقر در خاک افغانستان را دلیل نگرانی خود عنوان کرده و همواره از طالبان خواستار همکاری در این زمینه شده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=56513
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سیدایوب حسینی
1 ماه قبل

بر سر این اظهارات وموضع گیری ها دراسلام آباد اختلاف ها برخاسته است بیداری دیر هنگام سیاسیون پاکستان درمقابل نظامی های فاسد ومزدور( غرب)

آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
1
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x