تاپی؛ از پروژه‌ای اقتصادی تا عامل مهار تنش‌های ژئوپلیتیک

به گزارش ایراف، عبداللطیف نظری، معاون تخصصی این وزارت، در برنامه‌ای با عنوان «تاثیرات اقتصادی پروژه تاپی بر افغانستان» که با همکاری یکی از دانشگاه‌های خصوصی در کابل برگزار شد، گفت: پروژه تاپی تنها یک طرح اقتصادی نیست، بلکه می‌تواند نقطه پایانی برای تنش‌های ژئوپولیتیکی در منطقه باشد.

وی تصریح کرد: پروژه تاپی عملاً آسیای جنوبی و مرکزی را به‌هم وصل می‌کند و موقعیت افغانستان را به‌عنوان حلقه اتصال این دو منطقه ارتقا می‌بخشد.

او تاکید کرد که با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی، اقتصاد افغانستان رشد داشته است.

نظری خاطرنشان ساخت: بودجه ما مانند گذشته وابسته به کمک‌های خارجی نیست.

وی افزود: ما از ظرفیت‌های داخلی استفاده کردیم، شفافیت را تقویت کردیم، فساد را ریشه‌کن ساختیم و بر تعرفه‌های گمرکی نظارت دقیق داریم.

وی درباره تبلیغات منفی علیه این گروه گفت: برخی تبلیغاتی که می‌شود نه‌تنها فروپاشی اقتصادی نمی‌کنیم؛ بلکه رشد و ثبات پولی داشته ایم.

بر اساس گفته‌های همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن طالبان، برای عملی شدن این پروژه در خاک افغانستان، هیچ نوع مشکلی در حال حاضر وجود ندارد و این گروه با کشورهای مربوطه به شدت کار می‌کند تا به یک هدف مشترک برسند.

به نقل از اطلاعیه این وزارت، ساخت پروژه تاپی در خاک افغانستان بیش از ۱۰ کیلومتر پیشرفت داشته است و افغانستان که در اصل نقش ترانزیتی در این پروژه دارد، خود از خریداران گاز وارداتی نیز هست.

بر اساس توافقی که صورت گرفته، قرار است افغانستان در سه دهه، سه میلیارد متر مکعب گاز را از ترکمنستان بخرد.

پیشنهاد:  پیشرفت پروژه تاپی محور رایزنی مقام‌های ترکمنستان و قطر
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=56473
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x