به گزارش ایراف، به گفته قانع، جایزههای تعیینشده ۵ میلیون دلاری بر سر عبدالعزیز حقانی و یحیی حقانی نیز لغو شده است.
آمریکا در بدل شریک ساختن اطلاعات درباره سراجالدین حقانی که منجر به دستگیری او شود، جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده بود.
این موضوع در حالی از سوی طالبان تایید میشود که هیات آمریکایی شامل زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان و آدام بویلر، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور زندانیان، پنجشنبه گذشته(۳۰ اسفند ۱۴۰۳) به کابل سفر کرده و ضمن آزادی یک تبعه آمریکایی از زندان طالبان با مقامات حکومت طالبان دیدار و گفتوگو کرد.
به باور برخی ناظران این سفر هیات آمریکایی که برای نخستینبار پس از روی کارآمدن حکومت طالبان به کابل صورت گرفته، ممکن است زمینه فصل جدید روابط حاکمیت افغانستان با آمریکا را فراهم کند.
گفتنی است که بربنیاد خبرنامه وزارت خارجه طالبان، این هیات آمریکایی در سفر به کابل با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت سرپرست، دیدار کرده است.
هیات آمریکایی پیشرفت در موضوع زندانیان میان افغانستان و آمریکا را گامی مؤثر در راستای اعتمادسازی دانسته و تأکید کرده است که هرچند روابط دو کشور در گذشته با چالشهایی همراه بوده، اکنون تمرکز بر آینده اهمیت دارد.
در این نشست، طرفین درباره روابط دوجانبه میان طالبان و آمریکا، آزادی زندانیان و ارائه خدمات کنسولی به افغانها در آمریکا گفتوگو کردند.
به نقل از خبرنامه وزارت خارجه طالبان، امیرخان متقی نیز بر لزوم حل مسائل از طریق گفتوگو میان دو کشور تأکید کرده است.
با این حال، حتی گزارشهایی از دیدار هیات آمریکایی با هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان نیز وجود دارد، اما حکومت طالبان تاکنون در این مورد چیزی نگفته است.
با این همه، افغانستان از دولت آمریکا خاطره خوشی ندارد، این کشور حکومت پیشین افغانستان را که متحد نزدیکش بود تنها گذاشت و دستاوردهای ۲۰ ساله مردم افغانستان را در عرض چند هفته نابود کرد.
آمریکا در قبال سایر متحدان خود نیز خیانت کرده است و در حال حاضر اوکراین مثال واضح این رفتار است.