به گزارش ایراف، ۲۷ اسفند، در افغانستان به عنوان روز ملی خبرنگار ثبت است.
خبیب غفران سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان همزمان با این مناسبت از رسانهها خواسته که در چارچوب سیاستهای حکومت سرپرست فعالیت کنند.
او همچنین از رسانهها در افغانستان خواسته که با در نظر گرفتن فرهنگ اصیل افغانی و اسلامی به فعالیتهای خود ادامه دهند.
غفران در ادامه خاطرنشان کرده که وضعیت رسانهها تحت حاکمیت طالبان رو به بهبود بوده و شروع به فعالیت برخی رسانهها در افغانستان بیانگر این وضعیت است.
به گفته او، حکومت طالبان، در عرصههای مختلف از جمله در راستای دسترسی به اطلاعات و مشکلات اقتصادی، خبرنگاران را حمایت میکند و برنامههای را نیز روی دست دارند.
این در حالیاست که پیش از این عبداللطیف نظری معاون فنی وزارت اقتصاد طالبان نیز اظهارات مشابهی را در مورد وضعیت رسانهها در افغانستان مطرح کرد.
این درحالی است که مرکز خبرنگاران افغانستان میگوید که نقض حقوق خبرنگاران و رسانهها در افغانستان در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل آن ۲۴ درصد افزایش یافته است.
این مرکز دیروز (یکشنبه، ۲۶ اسفند) با نشر گزارش سالانهاش گفته که در ۱۲ ماه گذشته دستکم ۱۷۲ رویداد نقض حقوق رسانهها و خبرنگاران را ثبت کرده است.
به گفته مرکز خبرنگاران افغانستان، این موردها شامل توقف فعالیت ۲۲ رسانه به دلیل محدودیتهای تازه طالبان و بازداشت ۵۰ خبرنگار میشود.
این مرکز میگوید که در سال ۱۴۰۳ روند سرکوب آزادی رسانهها در افغانستان در سایه سیاست رسانهای مبهم حکومت طالبان با شدت و گستردگی بیشتری ادامه یافت.
در گزارش مرکز خبرنگاران افغانستان آمده است، در سال ۱۴۰۳ با اجرایی شدن قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر، به محتسبان اختیارات وسیعی داده شده است و آنها با اتکا به این قانون بایدها و نبایدها را برای مردم از جمله کارکنان رسانهها تعیین میکنند.