به گزارش ایراف، افراسیاب ختک سناتور پیشین پاکستان در گفتگو با رسانههای پاکستانی از پیامدهای سیاستهای گذشته دولتهای این کشور در منطقه سخن گفت.
وی اظهار داشت: «پاکستان ۴۵ سال پیش بذر افراطگرایی و تروریسم را در این منطقه کاشت و امروز شاهد عواقب آن است. اما متأسفانه مراکز پرورش و کارخانههای تولید افراطگرایی و تروریسم همچنان فعالاند و روند تولید با سرعت ادامه دارد.»
ختک با اشاره به دشواریهای مقابله با پدیده افراط و تروریسم افزود: «ریشهکن کردن افراطگرایی و تروریسم کار آسانی نیست. اگر این پدیده از بین برود، بیشک دستها و پاهای پاکستان نیز قطع خواهند شد.»
این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که حکومت سرپرست افغانستان بارها نسبت به تأثیرات منفی سیاستهای پاکستان بر ثبات منطقه هشدار داده است.
پاکستان از دهه ۱۹۸۰ و در جریان جنگ شوروی در افغانستان، با حمایت از گروههای مجاهدین، سیاستهایی را در پیش گرفت که به گسترش افراطگرایی در منطقه منجر شد.
این سیاستها اگرچه در کوتاهمدت به اهداف سیاسی پاکستان کمک کرد، اما در بلندمدت به رشد گروههای تروریستی مانند طالبان و القاعده انجامید که امروز نه تنها افغانستان، بلکه خود پاکستان را نیز تهدید میکنند.