به گزارش ایراف، المرصاد شب گذشته (چهارشنبه ۱۵ اسفند) در مطلبی ابتدا به معرفی فرد بازداشت شده پرداخته و به نقل از منابع خود نوشته: “محمد شریف یا جعفر پس از اعلام خلافت خودخوانده داعش در افغانستان به این گروه تروریستی پیوست، او در سال ۲۰۱۹ پس از افشای نقشاش در یک حمله توسط حکومت پیشین افغانستان بازداشت شد و در سال ۲۰۲۱، از زندان خارج شد. پس از عملیات گسترده نیروهای طالبان در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ که منجر به نابودی سران داعش شد، رهبری این گروه به جعفر واگذار شد و او مسئول اداره امنیت شاخه خراسان داعش گردید.”
نویسنده المرصاد افزوده: از آنجایی که در افغانستان، شبکه تحت فرمان محمد شریفالله تحت نظارت دقیق و عملیاتهای طالبان امنیتی بود، او برای حفظ جان خود به پاکستان فرار کرد.
به گفته منابع المرصاد، محمد شریفالله در صفوف داعش علاوه بر لقب “جعفر”، به نامهای “مهندس شریف” و “اجمل” نیز معروف بود و در دوران مسئولیتش در داعش نیروهای تحت فرمان خود را از طریق یک حساب تلگرامی با نام “اسحاقزی” رهبری میکرد.
در ادامه اطلاعات در مورد شریفالله، المرصاد او را طراح حمله فرودگاه کابل نمیداند.
طراحان اصلی حمله فرودگاه کابل چه کسانی بودند؟
به ادعای المرصاد، طراحان اصلی این حمله دو عضو ارشد داعش خراسان بودند که طالبان آنها را در عملیاتی جداگانه در سال ۲۰۲۳ کشته است.
بر بنیاد گزارش المرصاد، در ۹ آوریل ۲۰۲۳، در عملیات اداره استخبارات طالبان در شهر زرنج مرکز ولایت نیمروز، فردی به نام عبدالله کابلی کشته شد و او در حین کشته شدن مسئول اداره مهاجرت شاخه خراسان داعش بود.
پیش از آن در ۵ آوریل ۲۰۲۳، در ناحیه نهم امنیتی شهر هرات فرد دیگری به نام دکتر حسین در عملیات طالبان کشته شد. او در گذشته مسئول “کتیبه استشهادیها” داعش بود و در هنگام کشته شدن عضو شورای رهبری داعش خراسان و مسئول نظامی این گروه در غرب افغانستان بود.
المرصاد مدعی شده، پس از کشته شدن “دکتر حسین و عبدالله کابلی” سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که این دو نفر طراحان حمله به فرودگاه کابل بودند که در عملیاتهای حکومت طالبان از بین رفتند.
رسانه استخبارات طالبان در پایان، دولت ترامپ و پاکستان را در راستای معرفی محمد شریفالله به عنوان طراح حمله فرودگاه کابل، به سوءاستفاده از این موضوع برای رسیدن به اهداف شان متهم کرده است.
به باور نویسنده؛ ترامپ میخواهد با این ادعا رقیب پیشین خود (بایدن) را تضعیف و ثابت کند که آمریکاییها و امنیتشان برای او بیشترین اهمیت را دارد و بازداشت این فرد را نشانه موفقیت خود جلوه دهد.
از سوی دیگر، پاکستان میخواهد با بهرهگیری از این موضوع روابط خود را با دولت ترامپ بهبود بخشد و دوباره به عنوان “متحد در مبارزه با تروریسم” در کنار آمریکا قرار گیرد.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، اعلام کرده بود که آمریکا با همکاری پاکستان، طراح حمله فرودگاه کابل را بازداشت کرده است. بر اساس گزارشهای منتشرشده، محمد شریف الله در منطقهای مرزی در خاک پاکستان دستگیر شده و به آمریکا تحویل داده شده است.
طالبان در موضعگیری خود از یکسو تلاش دارند که بازداشت او را نشانهای از حضور و فعالیت داعش خراسان در پاکستان نشان دهند و از سوی دیگر، میکوشند نقش آمریکا در این عملیات را کماهمیت جلوه دهند.
این در حالی است که برخی کارشناسان، بازداشت او در پاکستان را نشانهای از انتقال مراکز عملیاتی داعش خراسان به این کشور میدانند، مسألهای که در ماههای اخیر بارها مورد بحث قرار گرفته است.