به گزارش ایراف، نظری با اشاره به پروژههای ترانزیتی مانند خط آهن خواف-هرات که افغانستان را به ایران متصل میکند، گفت: «این پروژهها نه تنها تجارت را تسهیل میکنند، بلکه موقعیت ترانزیتی افغانستان را به عنوان یک کریدور مهم در منطقه تقویت خواهند کرد.»
وی افزود: «پروژههای ارتباطی با کشورهای همسایه مانند ازبکستان ،ترمذ_کابل و پاکستان، کابل-اسلامآباد نیز در دست اجرا هستند و افغانستان را به یک بازیگر کلیدی در تحولات منطقهای تبدیل خواهند کرد.»
معاون فنی وزارت اقتصاد طالبان با اشاره به چالشهای پیشرو، اعلام کرد: در گذشته، مشکلاتی مانند فساد مالی، غصب زمین و مدیریت نادرست منابع، مانع پیشرفت پروژهها شد. امروز اما با وجود محدودیتهای مالی، مصمم هستیم تا این چالشها را پشت سر بگذاریم و از موقعیت ژئوپلیتیک افغانستان بهطور کامل بهرهبرداری کنیم.
او همچنین با اشاره به این موضوع که ۲۰ سال زمان کمی نبود و منابع مالی زیادی در این دوره صرف شد، گفت: متأسفانه نتیجه مطلوب حاصل نشد. امروز اما با اجرای پروژههای زیربنایی، میتوانیم آینده بهتری را برای افغانستان بسازیم.
نظری در پایان گفت: این پروژهها نه تنها اقتصاد افغانستان را تقویت میکنند، بلکه جایگاه این کشور را در تحولات منطقهای و جهانی ارتقا خواهند داد. افغانستان میتواند به عنوان یک بازیگر تأثیرگذار در منطقه، نقش مهمی در ثبات و توسعه آسیای مرکزی و جنوبی ایفا کند.