به گزارش ایراف، امروز ۹ اسفند، وزارت امور خارجه طالبان گفته که در این دیدار پیرامون روابط دوجانبه، تجارتی، ترانزیتی و دیگر موضوعات مختلف گفتوگو شده است.
این وزارتخانه افزوده، جلالی بر گسترش همکاریهای علمی در بخش توسعه روابط دوجانبه میان دو کشور تاکید کرده و نامه وزیر امور خارجه طالبان را به وزیر خارجه ترکیه سپرده است.
محتوای این نامه از سوی وزارت خارجه طالبان، اعلام نشده است.
به گفته وزارت امور خارجه طالبان، جیهاد ارگنآی مشورتهای سیاسی میان افغانستان و ترکیه را مهم خوانده و گفته است، کشورش میخواهد روابط با افغانستان را در بخشهای مختلف افزایش دهد.
گفتنی است با آن که ترکیه بخشی از نیروهای مشترک ناتو در افغانستان بوده، به طور مستقیم در هیچ عملیات نظامی علیه طالبان دخالت نداشته است.
در طول حاکمیت دوم طالبان در افغانستان، هیاتهای بلندپایهای از دوطرف(ترکیه و طالبان)، رفتوآمد و نشستهای را در دو کشور داشتند که از نشانههای مهم توسعه روابط بین ترکیه و افغانستان در دوران طالبان است.
ترکیه همواره نشان داده که علاقه وافری به نفوذ در طالبان دارد و علاوه بر پرورش برخی چهرههای سیاسی و نظامی نزدیک به آنکارا و تمایل به کار با ازبکها و ترکمانها، محیط ژئوپولیتیک افغانستان را برای گسترش فعالیت در آسیای میانه هم مورد توجه قرار داده است.