ملا برادر: مدیریت آب‌ یک مسئولیت ملی است؛ بحران آب بر روابط کشورها تاثیر منفی می‌گذارد

به گزارش ایراف، ملا برادر، در سخنان خود در این کنفرانس گفت: “آب تنها نعمت بی‌بدیل الله متعال است و بدون آن زندگی انسان‌ها، حیوانات و نباتات، رشد و توسعه اقتصادی کشورها امکان‌پذیر نیست.”

به گفته او “دین مبارک اسلام به عنوان یک جامعه اسلامی، ما را به رفتار سالم با آب ملزم می‌کند و از سوی دیگر، برای رقابت با جهان، رشد اقتصادی و حفظ حقوق نسل‌های آینده، مدیریت پایدار و حرفه‌ای آب یک مکلفیت مهم ملی و اساسی به شمار می‌آید.”

عبدالغنی برادر افزود: “اگرچه آب یک منبع طبیعی تجدیدپذیر است، اما در دنیای کنونی به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش سطح آلودگی آب، نیازهای رو به افزایش انسان‌ها و رفتار نادرست انسان‌ها با منابع آبی، به شدت کمبود آب احساس می‌شود و به طور مداوم در حال کاهش است، این بحران بر روابط میان کشورها و روابط سیاسی و اقتصادی بین‌المللی نیز اثر منفی به‌جا گذاشته است.”

او در ادامه تصریح کرد: “افغانستان دارای منابع و ذخایر وسیع طبیعی آب است، اما متأسفانه در تاریخ معاصر کشور، به دلایل مختلف، با این نعمت بزرگ برخورد مسلکی و ملی نشده است، بنابراین اکنون مسئولیت مشترک ما و شما این است که با استفاده از هرگونه راه ممکن، گام‌های اساسی برای مدیریت بهتر آب برداریم.”

برادر گفت: “به منظور استفاده از حق آب خود و مدیریت بهتر آن امارت اسلامی افغانستان (حکومت طالبان) نیز تلاش می‌کند که نمونه بارز آن، احداث کانال قوش‌تپه و ساخت و بازسازی برخی سدهای آب است.”

معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان کنفرانس امروز را در زمینه مدیریت بهتر آب و به اشتراک گذاشتن مقالات تحقیقاتی و تجربیات توسط اساتید دانشگاه به متخصصان این حوزه مهم خوانده و از آنان خواست تا به انجام تحقیقات دقیق‌تر و بیشتر ادامه دهند.

پیشنهاد:   طرح ۲۰ میلیون دلاری طالبان برای مدیریت آب؛ طالبان از سازمان ملل کمک خواستند

طالبان به دنبال راهکارهای پایدار برای مدیریت منابع آبی

در همین حال، ملا حسن آخوند، نخست‌وزیر حکومت طالبان هم، در نشست یادشده، از متخصصان و محققان افغان درخواست همکاری کرد.

او تاکید کرد که مدیریت منابع آبی افغانستان نیازمند زمان و برنامه‌ریزی دقیق است و بدون همکاری متخصصان و پژوهشگران داخلی ممکن نیست.

وی افزود: “آب یکی از مهم‌ترین منابع طبیعی ماست و ما باید با استفاده از روش‌های نوین و علمی، آن را به بهترین نحو مدیریت کنیم. همکاری متخصصان و محققان افغان در این زمینه بسیار ارزشمند است.”

علاوه بر این، او به تعهد حکومت سرپرست طالبان به اجرای روش‌های کارآمد برای استفاده بهینه از آب‌های زیرزمینی و مقابله با تغییرات اقلیمی اشاره کرد و از جامعه علمی افغانستان خواست تا با ارائه راهکارهای مبتنی بر دانش و تجربه، حکومت را در این مسیر همراهی کنند.

نخست‌وزیر طالبان همچنین از برنامه‌های آینده حکومت برای افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت حفاظت از منابع آبی و آموزش روش‌های موثر مدیریت منابع آبی خبر داد.

قابل یادآوری است که کنفرانس بین‌المللی تحقیقاتی آب از سوی وزارت تحصیلات عالی و دانشگاه پلی‌تکنیک کابل به مدت سه روز به منظور مدیریت بهتر آب، تغذیه منابع آب زیرزمینی، استفاده سالم از آب و جلوگیری از آلودگی آن برگزار شده است.

در این کنفرانس، تعدادی از مسئولان ادارات طالبان، استادان دانشگاه‌های معتبر خارجی، نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی، محققان و متخصصان داخلی و بین‌المللی در زمینه مدیریت آب دعوت شده‌اند که به تعداد ۱۳۵ مقاله تحقیقاتی در آن شریک خواهند شد.

طالبان در حالی از برگزاری یک نشست به گفته آنها «بین المللی» درباره آب خبر می‌دهند که طی سه سال گذشته اعمال سیاست‌های آبی حکومت آنها موجب تنش در روابط کابل با همسایگان افغانستان شده و اعتراض شماری از کشورهای منطقه از جمله جمهوری‌های آسیای مرکزی درباره استفاده بی‌رویه و مهار یکجانبه آب‌های فراسرزمینی و رودخانه‌های مرزی را برانگیخته است.

پیشنهاد:   توسعه روابط اقتصادی طالبان - ازبکستان؛ ملا برادر وارد تاشکند شد

در این میان تامین حقابه ایران بر اساس معاهده ۱۳۵۱ نیز یکی از موضوعات مورد مناقشه در روابط ایران و طالبان بوده است. اگرچه طالبان پیوسته تاکید می‌کند که به مفاد این معاهده پایبند اند و حتی اگر معاهده‌ای نیز وجود نداشته باشد بر اساس اخلاق انسانی و اسلامی خود را متعهد به تامین آب جمهوری اسلامی ایران می‌دانند، اما در عمل مقامات ایرانی بارها اعلام کردند که حقابه مورد انتظار آنها بر اساس معاهده مذکور از سوی حکومت طالبان تامین نشده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=53214
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x