به گزارش ایراف، امینالله، یکی از ابریشمکاران قدیمی هرات که ۶۰ سال سن دارد میگوید، صنعت ابریشمبافی علیرغم مشکلات فراوان همچنان از جایگاه ویژهای برخوردار است.
غلام حضرت، یکی دیگر از ابریشمبافان هرات که از هفت سالگی به این شغل روی آورده میگوید با آنکه ابریشم داخلی هنوز علاقمندان خود را در سایر نقاط افغانستان دارد، اما واردات کالاهای مشابه از چین و پاکستان بازار ابریشم داخلی را کسادتر کرده است.
به گفته او، واردات شبیه ابریشم باعث کاهش تقاضا برای محصولات ابریشمی داخلی شده است.
غلامحضرت به نمایندگی از ابریشمبافان هرات، از حکومت طالبان میخواهد ضمن جلوگیری از واردات کالای مشابه، این صنعت داخلی و کهن را حمایت و رشد دهد.
با این حال، مسئولان اداره اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات، از تلاشهای مستمر برای حمایت از تولیدات داخلی و ایجاد بازارهای جدید برای احیای صنعت ابریشم خبر میدهند.
حمیدالله غیاثی، آمر فرهنگ و هنر این اداره، در گفتوگو با خبرگزاری دولتی باختر، مشکلات موجود سد راه صنعت قدیمی ابریشم در هرات را میپذیرد و میگوید وجود کالاهای مشابه به پیکر این صنعت صدمه وارد کرده است.
او از راهاندازی برنامههای برای حمایت از صنایع تاریخی و سنتی خبر میهد.
گفتنی است که صنعت ابریشمبافی که از صدها سال در هرات رواج دارد، هنوز هم شاغلان آن در این ولایت، در تلاش حفظ و رشد این صنعت هستند.
این صنعت نه تنها برای مردم هرات، بلکه برای بسیاری از ساکنان مناطق مختلف افغانستان محبوب و شناخته شده است.
در روزگاری که جاده ابریشم فعال بود و از هرات میگذشت این صنعت در راستای رشد اقتصادی این ولایت تاثیر به سزایی داشت.