به گزارش ایراف،تحقیقات نشان داده است که مهاجران معمولاً در مناطق شهری زندگی میکنند که تراکم جمعیت بیشتر است، زندگی شبانه فعالتر است و افراد بیشتری در مکانهای عمومی حضور دارند. این عوامل بهطور کلی باعث افزایش نرخ جرم و جنایت در این مناطق میشوند، اما هیچ تفاوتی بین مهاجران و آلمانیها در این زمینه مشاهده نشده است.
به عبارت دیگر، مناطقی که آمار جرم و جنایت در میان مهاجران بالاتر است، همان مناطقی هستند که در میان آلمانیها نیز نرخ جرم بالاتری دارند.
خبرگزاری دویچه وله،اعلام کرد گفتگو با نامزد افغانتبار حزب سیدییو در انتخابات هامبورگ نیز تأکید میکند که سیاستهای مهاجرتی نباید بر اساس ترس و نگرانیهای بیاساس بنا شوند. وی معتقد است که نتایج این تحقیق میتواند به روشنشدن واقعیتها و ایجاد سیاستهای عادلانهتر کمک کند.
محققان اشاره کردهاند که در مناطقی با زیرساختهای بهتر، وضعیت اقتصادی پایدارتر و حضور پررنگتر پولیس، احتمال ارتکاب جرم افراد (صرف نظر از ملیت آنها) بیشتر است. آنها همچنین اشاره کردهاند که مهاجران معمولاً جوانتر و بیشتر مرد هستند، ولی این عوامل تأثیرات کمتری در بروز جرم دارند.
این تحقیق در تضاد با روایتهای موجود در بحثهای سیاسی کنونی در آلمان قرار دارد که مهاجرت را به افزایش جرم و جنایت مرتبط میسازند. برخی از سیاستمداران مانند فردریش مرتس از حزب (CDU) و بئاتریکس فون استورچ از حزب راستگرای (AfD)، مهاجرت را عامل اصلی افزایش جرایم مانند تجاوز و خشونت ذکر کردهاند.
محققان موسسه (IFO) اظهار داشتهاند که حتی برای جنایات خشونتآمیز مانند قتل یا تجاوز جنسی، هیچ ارتباط آماری بین افزایش سهم خارجیها یا پناهندگان و میزان این نوع جرایم وجود ندارد.
بررسی دقیقتر دادهها نشان میدهد که اختلافات منطقهای و تفاوتهای محلی در تحلیلها مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه همچنین به شکاف میان درک عمومی از مهاجرت و واقعیتهای موجود اشاره دارد و نشان میدهد که سطح تحصیلات مهاجران اغلب دست کم گرفته میشود. تأثیر رسانهها در شکلگیری نگرشهای منفی نسبت به مهاجران نیز از دیگر مواردی است که محققان به آن پرداختهاند.
محققان معتقدند که بسیاری از سیاستمداران از ترس موجود برای کسب سرمایه سیاسی بهرهبرداری میکنند. همچنین مطالعات دیگر نشان دادهاند که دلایل زیادی وجود دارد که چرا مهاجران در آمار جرایم پولیس بیشتر به چشم میخورند، از جمله نگرشهای بیگانههراسی و تفاوتهای زبانی.