به گزارش ایراف،روبیو در مصاحبهای با خبرنگار کانادایی-امریکایی کترین هریج، مدعی شد که نبود نیروهای امریکایی در منطقه مانع از مبارزه موثر با این گروههای تروریستی شده است.
او تاکید کرد: “در حالی که وضعیت امروز را با پیش از 11 سپتامبر مقایسه نمیکنم، به نظرم هر زمان که مناطقی تحت حاکمیت مورد مناقشه باشند و دولتی کنترل کامل بر تمامی قلمرو خود نداشته باشد، این مسئله فرصتی برای این گروهها ایجاد میکند. تفاوت امروز با 10 سال پیش این است که دیگر نیروهای آمریکایی در منطقه نداریم که بتوانند این گروهها را هدف قرار دهند و با آنها مقابله کنند.”
وی اضافه کرد که در برخی موارد، حکومت سرپرست طالبان با اقدامات علیه داعش یا القاعده همکاری کرده است، اما این همکاری در همه موارد صورت نگرفته است.
وزیر خارجه امریکا وضعیت افغانستان را بسیار نامطمئن ارزیابی کرده و افزود که این نگرانیها محدود به افغانستان نیست و سوریه نیز از این قاعده مستثنی نیست.
ماه گذشته، کمیته نظارت بر تحریمهای شورای امنیت ملل متحد گزارشی منتشر کرد که نشان میدهد حکومت سرپرست طالبان شرایط مناسبی برای القاعده فراهم کرده و خانههای امن و اردوگاههای آموزشی در سراسر افغانستان در اختیار این گروه گذاشته است.
این گزارش تاکید دارد که اعضای رده پایین القاعده به همراه خانوادههایشان تحت حفاظت استخبارات حکومت سرپرست در مناطقی از کابل، مانند قلعه فتحالله، شهر نو و وزیر اکبر خان سکونت دارند، اما رهبران ارشد این گروه در مناطق دورافتادهای همچون بلغلی در ولایت سرپل، کنر، غزنی، لوگر و وردک مستقر شدهاند.
این درحالی است که طالبان همواره این گزارشها را رد میکند و تاکید دارد که اجازه استفاده از خاک افغانستان به هیچ گروه خارجی را نمیدهد.