به گزارش ایراف، او اعلام کرده که وزارت خارجه آمریکا مأموریت یافته تا برای توقف دایمی روند انتقال افغانها به این کشور برنامهریزی کند.
وندایور گفته که حکومت جدید آمریکا در ابتدا این روند را موقت و برای بررسی اعلام کرده بود؛ اما در عمل چنین نیست.
او افزود که با توقف این روند، بیش از ۲۰۰ هزار افغان در افغانستان، پاکستان و برخی کشورهای دیگر، که در انتظار پرواز هستند، از سفر به آمریکا باز خواهند ماند.
وندایور هشدار داده که اگر آمریکا به تعهدات خود دربارهای انتقال افغانها عمل نکند، این مساله میتواند منجر به “مرگ افراد، درگیریهای آینده و از بین رفتن اعتبار آمریکا” شود.
او از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواسته است که برای انتقال «متحدان افغان» استثنا قائل شود و اجازه دهد روند اسکان آنها ادامه یابد.
شان وندایور تأکید کرد: «این تصمیم ارتباطی به قدرت ندارد، ارتباطی به امنیت ندارد، و نشاندهنده ارزشهای ما نیست.»
او، با اشاره به هزینههایی که آمریکا در ۲۰ سال جنگ در افغانستان صرف کرده است، گفت که انتقال شهروندان واجد شرایط افغانستان، هزینه بسیار ناچیزی خواهد داشت.
وندایور، تصریح کرد که هزینه انتقال هر فرد از طریق این برنامه به آمریکا، ۱۸ هزار دلار برآورد شده است که در مقایسه با هزینههای میلیاردی جنگ در افغانستان، مقدار ناچیزی محسوب میشود.
گفتنیاست که از زمان تسلط مجدد طالبان در سال ۲۰۲۱ بر افغانستان، زمانی که نیروهای ارتش آمریکا پس از دو دهه از افغانستان خارج شدند، هزاران افغان مقیم کشورهای دیگر منتظر انتقال به آمریکا هستند.
آنها میخواهند از طریق برنامه دولت آمریکا برای کمک به افغانهای در معرض خطر به دلیل کار آنها با دولت ایالات متحده، رسانهها، سازمانهای امدادی و گروههای حقوق بشری، در آمریکا اسکان مجدد کنند.
دونالد ترامپ در نخستین روز دور دوم ریاست جمهوری خود با امضای فرمانی اجرایی اعلام کرد که برنامهٔ پذیرش پناهندگان به آمریکا از ۲۷ ژانویه برای حداقل سه ماه به حالت تعلیق در خواهد آمد.
کاخ سفید گفته است که در جریان این مدت، وزیر امنیت داخلی در مشوره با وزیر خارجهٔ این کشور یک گزارش را به رئیس جمهور ارایه خواهد کرد که آیا از سرگیری این برنامه به نفع آمریکا است یا خیر؟