اخراج ۱۸ هزاران پناهجو از اسلام‌آباد و راولپندی؛ طالبان توضیح می‌خواهند

به گزارش ایراف، این سازمان روز چهارشنبه ۱ اسفند، با نشر گزارشی نوشته است که تنها در نیمه دوم ماه ژانویه ۹ هزار و ۸۴۶ پناهجوی افغان از این شهرها به افغانستان بازگشته‌اند.

طبق این گزارش، از ۱۶ تا ۳۱ ژانویه ۲۹۱ سرپرست خانواده یک فورم مرتبط به بازگشت به افغانستان را پر کرده‌اند.

این سازمان افزوده است که از سپتامبر ۲۰۲۳ تاکنون، ۸۲۴ هزار و ۵۶۸ پناهجوی افغان به افغانستان بازگشته‌اند و از این میان، ۱۸ هزار و ۵۷۷ نفر تنها در ماه ژانویه سال جاری میلادی به افغانستان بازگشتند که دو درصد آمار مجموعی را تشکیل می‌دهد.

در گزارش آمده است که این پناهجویان افغان از طریق گذرگاه‌های تورخم، چمن، غلام‌خان، بادینی و بهرامچه به افغانستان بازگشته‌اند.

گزارش می‌افزاید، ۴۶ درصد بازگشت‌کنندگان بین رده‌های سنی ۱۸ تا ۵۹ ساله و ۳۰ درصد آنان بین پنج ساله تا ۱۷ ساله بوده‌اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت تصریح کرده است ۷۸ درصد مهاجران افغان، به دلیل ترس از بازداشت به‌دست پلیس پاکستان از این کشور خارج شده‌اند.

بربنیاد گزارش، ناتوانی در پرداخت کرایه خانه نیز دلیل بازگشت ۳۴ درصد این مهاجرین به افغانستان گفته شده است.

نامه محرمانه سفارت طالبان از عدم شفافیت درباره روند اخراج پناهجویان

سفارت طالبان در پاکستان از بی‌اطلاعی نسبت به این روند خبر داده و تاکید کرده است که این اقدام باید به‌صورت رسمی اعلام شود.

نماینده سفارت طالبان در پاکستان اعلام کرد که این خصوص بازگشت مهاجران افغان، سفارت جلسات متعددی را با نهادها و مقامات ذیربط پاکستان برگزار کرده تا وضاحت لازم صورت گیرد. اگر این اقدام به‌صورت فردی انجام می‌شود، باید از آن جلوگیری شود و اگر یک سیاست رسمی است، باید به‌صورت عمومی اعلام گردد.

پیشنهاد:   یوناما: طالبان در تصمیم منع آموزش دختران در نهادهای پزشکی تجدیدنظر کند

همچنین، در نشست‌هایی که با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان UNHCR برگزار شده، مشخص شد که این نهاد نیز از وضعیت جاری بی‌اطلاع بوده است.

در نهایت، مقامات وزارت امور خارجه پاکستان تأیید کردند که برنامه اخراج تمامی مهاجران افغان از اسلام‌آباد و راولپندی و همچنین از سراسر پاکستان در آینده‌ای نزدیک قطعی و نهایی است.

به گفته آنان، این تصمیم رسمی حکومت پاکستان است که از این پس تنها افغان‌هایی که ویزای قانونی دارند، می‌توانند در اسلام‌آباد و راولپندی اقامت داشته باشند.

مقامات پاکستانی اعلام کردند که دولت تصمیم گرفته تمام مهاجران افغان، از جمله دارندگان کارت ACC و PoR را بلافاصله از اسلام‌آباد و راولپندی و در آینده‌ای نزدیک از سراسر پاکستان اخراج کند.

شایان ذکر است که مسئولان سفارت افغانستان در اسلام‌آباد در نشست‌های خود با مقامات پاکستانی و سازمان‌های بین‌المللی نگرانی جدی خود را نسبت به اخراج تمامی مهاجران افغان در چنین مدت کوتاهی و تصمیم یک‌جانبه پاکستان ابراز داشته‌اند.

سفارت طالبان این موضوع را با کابل در میان گذاشته است تا درباره بازگشت باعزت پناهجویان و چالش‌های موجود بررسی‌های لازم صورت گیرد.

حکومت پاکستان هشدار داده است که مهاجران افغان که از دستورالعمل‌های این کشور سرپیچی کنند، بازداشت، اخراج و یا به زور به افغانستان فرستاده می‌شوند.

براساس آخرین دستورالعمل‌های حکومت پاکستان، افغان‌هایی که به کشورهای سوم می‌روند باید اسلام‌آباد و راولپندی را تا تاریخ ۳۱ مارچ ترک کنند.

روند بازگشت این مهاجران افغان به افغانستان در حالی شدت گرفته که مردم داخل کشور نیز از فقر، بیکاری، و مشکلات متعدد بشری رنج می‌برند.

پیشنهاد:   کمک ۳۶ میلیون یورویی اروپا به مهاجران افغان و کشورهای میزبان
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=52605
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x