به گزارش ایراف، محمد محقق همچنین بیان کرد که امروز کشورهای جهان به این نتیجه رسیدهاند که حکومت طالبان بقا ندارد و گفتوگو درباره «افغانستان پساطالبان» اهمیت دارد.
او تاکید کرد که آینده افغانستان باید بر اساس رای مردم تعیین شود و مشارکت همه گروهها و جریانها تضمین گردد.
محمد محقق به قطع کمکهای جهانی و اختلافات داخلی طالبان اشاره کرد و گفت که وضعیت در افغانستان در حال تغییر است. او گفت که کشورهای منطقه و جهان از طالبان رویگردان شدهاند و هیچکدام از آنها حاکمیت این گروه را به رسمیت نشناختهاند.
محقق به ناامنیهای روزافزون در پاکستان پس از به قدرت رسیدن طالبان اشاره کرد و گفت که این نشان دهنده نارضایتی کشورهای منطقه از طالبان است.
پنجمین نشست وین در روز سهشنبه با حضور ۹۰ تن از چهرهها و نمایندگان جریانهای سیاسی و نظامی افغانستان برگزار شد. در این نشست، رهبران مخالف طالبان بر مبارزه مسلحانه علیه این گروه تاکید کردند و بیان داشتند که برای تغییر وضعیت افغانستان منتظر آمریکا و کشورهای خارجی نیستند.
محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، از سیاستمداران و چهرههای شناخته شده در افغانستان است. او نقش مهمی در تغییرات سیاسی افغانستان پس از سقوط حکومت طالبان در سال ۲۰۰۱ داشت و در سالهای اخیر به عنوان یکی از منتقدان اصلی طالبان شناخته میشود.
روند وین که محمد محقق به آن اشاره کرده، یک تلاش دیپلماتیک است که به منظور یافتن راهحلی جامع و پایدار برای بحران افغانستان شکل گرفته است. این روند شامل نمایندگانی از طیفهای مختلف سیاسی و اجتماعی افغانستان است که هدف آن ایجاد یک آینده بهتر و با ثبات برای این کشور است.
سراجالدین حقانی و ملا برادر از چهرههای برجسته در حکومت سرپرست طالبان هستند که نقشهای کلیدی در ساختار این گروه دارند؛ اما در حال حاضر در خارج از افغانستان به سر میبرند و گمانهزنیها درباره اختلافات آنان با رهبر طالبان در قندهار تشدید شده است.