به گزارش ایراف، درخواست ها از آلمان برای آغاز پروازهای اخراج به افغانستان تنها چند روز قبل از انتخابات در 23 فوریه و کمتر از یک هفته پس از آنکه یک تبعه افغان با خودرو به میان جمعیت در مونیخ حمله کرد و منجر به مرگ یک مادر و فرزندش شد، شدت گرفته است.
از زمان تسلط طالبان بر افغانستان آلمان طالبان را نظر دیپلماتیک به رسمیت نمیشناسد و تاکنون از طریق طرف های ثالث مثل قطر در صورت نیاز مذاکره کرده است.
این درحالی است که کریستین هافمن، معاون سخنگوی دولت آلمان در آغاز این هفته گفته است مذاکرات محرمانه بین برلین و کابل درمورد اخراج اتباع افغانستان که برای آلمان خطر تلقی می شود، درحال انجام است.
او گفت که نمیتواند جزئیات بیشتری را به اشتراک بگذارد.
این اظهارات پس از صورت می گیرد که در روزهای اخیر بار دیگر موضوع اخراج به افغانستان مطرح شده است.
این موضوع پس از آن بالا گرفت که روز شنبه تبعه افغان با یک خودرو به یک جمعیت در مونیخ حمله کرد که در نتیجه آن یک مادر و کودک دو ساله اش جان باختند.
در ماه اوت سال گذشته آلمان اولین پرواز اخراج خود را از زمان تسلط طالبان در سال 2021 به کابل انجام داد. از آنجایی که دولت آلمان روابط دیپلماتیک با رژیم طالبان را رد می کند بازگردان این افراد میتواند دشوار باشد.
با این حال تغییر دولت در برلین در انتخابات می تواند منجر به نزدیک شدن به برخی روابط دو جانبه میان دو کشور شود.
آلیس ویدل رهبر حزب راست افراطی و ضدمهاجر گفت که او هیچ ابایی از بازگرداندن مردم افغانستان ندارد حتی اگر این به معنای همکاری با طالبان باشد.