اختلاف دولت‌های فدرال و ایالتی پاکستان درباره مذاکره با طالبان افغان: روابط خارجی در حوزه صلاحیت کیست؟

به گزارش ایراف، به نقل از رسانه های پاکستانی دولت های فدرال و خیبرپختونخوا بر سر موضوع گفتگو با افغانستان اختلاف نظر دارند.

رسانه پاکستانی «نیشن» گزارش داده است که علی امین گنداپور، وزیر اول ایالت خیبرپختونخوا اخیرا اعلام کرده است که قصد دارد هیاتی از بزرگان قبایل را ظرف دو هفته برای گفتگوهای مستقیم به افغانستان بفرستد.

گنداپور با اشاره به عدم پیشرفت دولت فدرال در تامین صلح تاکید کرد که گفتگو با مقامات افغانستان از طریق جرگه های قبیله ای می تواند راه ­حل­‌هایی برای ستیزه‌جویی فرامرزی و سایر مسائل مبرم داشته باشد.

اما این اقدام تنش ها را میان دولت های ایالتی و فدرال بالا برده است و این اختلافات را خلا قانون اساسی می دانند، زیرا به گفته آن‌ها روابط خارجی تحت صلاحیت دولت فدرال است.

به گفته مقامات پاکستانی هیات ایالتی برای هر سفری به افغانستان برای گفتگو باید از دولت فدرال اجازه بگیرد. به گفته آن‌ها دولت ایالتی نمی تواند مستقیما با هیچ دولت خارجی مذاکره کند و بدون تایید دولت فدرال هیچ چیزی رسمی نخواهد بود.

شفقت علی خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اخیرا با بیان اینکه بر افغانستانی صلح آمیز و باثبات تاکید دارد، تصریح کرد که افغانستان نباید به عنوان پناهگاهی امن برای گروه های تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستانی و داعش باشد.

گفتنی است که پس از افزایش حوادث تروریستی در پاکستان، مشاور رسانه‌ای خیبرپختونخوا روز یکشنبه 28 بهمن ماه اعلام کرد این ایالت طرح اعزام دو هیأت به افغانستان را نهایی کرده است، اما مقامات طالبان تاکنون در این مورد چیزی نگفته اند.

پیشنهاد:   وزرات خارجه پاکستان: ارتباط فعال خود را با مقامات افغانستان حفظ می کنیم

طبق گفته مشاور رسانه‌ای خیبرپختونخوا؛ هیات اول برای آماده‌سازی مقدمات گفت‌وگو با طالبان اعزام خواهد شد و هیات دوم به ریاست علی امین گنداپور، وزیر اعلای خیبرپختونخوا با طالبان درباره دیپلماسی، روابط اقتصادی و اجتماعی در مناطق مربوط به خط دیورند میان دو کشور گفت‌وگو خواهد کرد.

پیش از این رسانه‌های پاکستانی خبر داده بودند که قرار است یک هیئت کوچک به سرپرستی محمد علی سیف، مشاور اطلاعات خیبرپختونخوا، و برخی از بزرگان قبایل برای مذاکرات اولیه به افغانستان سفر کند.

گفتنی است که این تصمیم پس از آن صورت می گیرد که حوادث تروریستی در پاکستان شدت گرفته و اسلام آباد بارها گروه های غیرقانونی مستقر در کابل را مقصر دانسته است، چیزی که توسط طالبان به شدت انکار شده است.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=52445
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x