رایزن فرهنگی ایران در کابل: افغانستان سرزمین استعدادهای ناشناخته است

به گزارش ایراف،آقای حسینی به برگزاری اولین همایش نخبگان افغانستان در تهران اشاره کرد و افزود که این همایش نتایج ملموس و ارزشمندی داشته است.

این همایش در روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن سال جاری، توسط معاونت علمی ریاست جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد. در این همایش، شماری از نخبگان افغانستانی نیز حضور داشتند.

هدف اصلی این همایش، تبادل ایده‌های نوآورانه و تبیین راهکارهای علمی در حوزه‌های مختلف از جمله صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآن‌پژوهی بود.

حسینی با اشاره به وضعیت کنونی افغانستان بیان کرد که مردم افغانستان شایسته وضعیتی بهتر هستند. وی تاکید کرد که همان‌طور که افغانستان از نظر منابع زیرزمینی غنی است، از نظر استعدادهای انسانی نیز پتانسیل‌های بالایی دارد.

وی اظهار داشت که شرایط چند دهه اخیر باعث شده است که افغانستان نتواند در عرصه‌های علم، فناوری و فرهنگ به جایگاه جهانی خود دست یابد. به همین دلیل، نقش نخبگان در به حرکت درآوردن چرخه‌های محرک کشور بسیار حائز اهمیت است.

او همچنین به نقش مهاجران افغانستانی در دانشگاه‌ها و مدارس ایران اشاره کرد و افزود که حضور دانشجویان و دانش‌آموزان افغانستانی در ایران بسیار چشمگیر بوده است. وی دلیل این حضور گسترده را اسلامی بودن و هم‌زبانی دو ملت عنوان کرد و تاکید کرد که مردم افغانستان تمایل دارند فرزندانشان در ایران تحصیل کنند.

آقای حسینی به فرمان اخیر رهبر انقلاب اسلامی ایران در خصوص تحصیلات اتباع افغانستانی اشاره کرد و آن را نویدی برای همکاری‌های بیشتر میان دو کشور دانست. وی خواهان ایجاد بسترهای مناسب زندگی، آموزش و سرمایه‌گذاری برای افغانستانی‌های مقیم ایران شد.

پیشنهاد:   فروش 10 هزار تُن سُرب و روی معدن یکاولنگ در قالب مزایده

حسینی به تلاش‌ها و توانایی‌های افغانستانی‌ها در عرصه‌های علم، دانش و هنر اشاره کرد و گفت که این کشور شاعران، نویسندگان و هنرمندانی دارد که توانمندی‌هایشان در سطح منطقه و جهان بی‌نظیر است. وی همچنین به تاجران و سرمایه‌گذارانی اشاره کرد که در عرصه‌های کاری خود پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.

آقای حسینی تأکید کرد که ایران تلاش می‌کند همسایه‌هایی باسواد، بافرهنگ و ثروتمند داشته باشد تا بتواند از توانمندی‌های آن‌ها برای پیشرفت دو کشور بهره‌برداری کند.

وی افزود: «در دو دهه‌ی گذشته، کشورهای مختلف به بهانه‌ی دوستی و همکاری وارد افغانستان شدند، اما اکنون که نگاه می‌کنیم، اثرات قابل توجهی از خدمات و پیشرفت در این کشور نمی‌بینیم. ایران، برعکس این کشورها، هم در عمل و هم در علن نشان داده که خواهان افغانستانی آباد، آزاد و پیشرفته است.»

آقای حسینی تاکید کرد که سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران در افغانستان به گونه‌ای پیش می‌رود که هر قدر افغانستان آبادتر و کارخانه‌ها فعال‌تر باشند، به نفع ایران خواهد بود. وی به حضور میلیون‌ها مهاجر افغانستانی در ایران اشاره کرد و گفت: «با وجود تحریم‌ها، ایران میزبان میلیون‌ها مهاجر افغانستانی است، در حالی که دیگر کشورها دروازه‌های خود را به روی مهاجران بسته‌اند.»

رایزن فرهنگی ایران در پایان سخنان خود افزود: «افرادی هستند که نمی‌خواهند روابط میان ایران و افغانستان پابرجا باشد، اما این افراد شناخته شده‌اند و مردم و دولت هر دو کشور از اقدامات آن‌ها آگاه‌اند.»

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=52384
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x