به گزارش ایراف، به نقل خبرنامه این وزارتخانه که امروز ۲۹ بهمن منتشر شد، عتیقالله عزیزی، معاون فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در این نشست، نقش موسسات غیردولتی را در حفاظت از میراثهای تاریخی و فرهنگی افغانستان مهم دانسته و تاکید کرد که سازمانها و موسسات بینالمللی باید برای کار به بارسازی و مراقبت از میراثهای تاریخی و فرهنگی این کشور تشویق شوند.
در همین حال، نمایندگان موسسات غیردولتی خواستههای خود را در این نشست با مقامهای طالبان در میان گذاشته و حمایتشان را از برنامههای وزارت اطلاعات و فرهنگ، در عرصه مراقبت از آثار و اماکن تاریخی افغانستان اعلام کردهاند.
گفتنی است که افغانستان از تاریخی کهن و طولانی برخوردار بوده و از این سبب، آثار و اماکن تاریخی زیادی در ولایات مختلف این کشور وجود دارد.
بر بنیاد گزارشها اغلب آثار و اماکن تاریخی ارزشمند افغانستان طی دهها سال جنگ در این کشور آسیبهای جدی دیده و در معرض نابودی هستند.
مقامهای وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، در گذشته نیز بارها گفتهاند که مراقبت و بازسازی آثار تاریخی افغانستان نه تنها مسئولیت حاکمیت این کشور؛ بلکه یک مسئولیت جهانی است و تمامی کشورها باید در این زمینه توجه کنند.
این در حالی است که طالبان در دوره اول حاکمیت خود شماری از مهمترین آثار تاریخی و تمدنی افغانستان از جمله مجسمههای غول پیکر بودا را منفجر و منهدم کردند.