به گزارش ایراف، عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارتخانه، در گفتگو با یک رسانهای خصوصی در افغانستان دستاوردهای وزارت کشور حکومت طالبان را مطرح کرده و به مسائل امنیتی و عوامل ناامنی در افغانستان پرداخته است.
قانع مدعی شده که طالبان بر افغانستان حاکمیت مطلق دارد و هیچ گروه تروریستی در داخل این کشور وجود ندارد.
او اما اذعان کرده که «ناامنیهای اندکی» از سوی گروههای تروریستی در افغانستان بهوجود میآید که در بیرون از این کشور سازماندهی میشود.
قانع در این مورد ادعا کرد: “دشمنان افغانستان از بیرون در پی اقدامات تروریستی هستند؛ اما نیروهای امنیتی به آنان اجازه فعالیتهای تروریستی نخواهند داد.”
سخنگوی وزارت کشور طالبان همچنین از برنامه درازمدت این وزارتخانه برای تامین امنیت افغانستان خبر داده و گفته آمار جرایم نسبت به سال گذشته با کاهش مواجه است.
قانع در ادامه اطمینان داده است که هیچ کشوری از ناحیه افغانستان با خطر تروریسم مواجه نیست و نخواهد شد.
گفتنی است که مسئولان امنیتی طالبان در حالی از حاکمیت مطلق و امنیت سراسری در افغانستان سخن میگویند که داعش در یک هفته اخیر دو حمله انتحاری را در کابل و قندوز انجام داده و بر نیروهای امنیتی طالبان و مردم غیرنظامی تلفات قابل ملاحظهای وارد کرده است.
از سوی دیگر، جبهههای مخالف طالبان موسوم به «مقاومت» نیز هر از گاهی مدعی انجام حملات به نیروهای طالبان و وارد آوردن تلفات بر این نیروها میشود.
پیش از این نیز مقامهای طالبان در پیوند به ناامنیهای افغانستان گفتهاند که این موارد در خارج از مرزهای این کشور برنامهریزی میشود.
در برخی موارد مقامهای طالبان به صراحت گفتهاند که حکومت پاکستان گروههای تروریستی از جمله داعش را آموزش داده و با تجهیزات برای انجام حملات تروریستی وارد خاک افغانستان میکند.
پاکستان اما طالبان افغانستان را متهم به پناه دادن به گروههای تروریستی میکند میگوید که پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان موج حملات تروریستی و اقدامات ضد امنیتی در این کشور به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته است بر اساس گزارشهای امنیتی در سال گذشته پاکستان خونینترین سال از نظر حملات تروریستی و تلفات ناشی از آن را تجربه کرد که بخش اعظم قربانیان این حملات نیروهای امنیتی و پلیس پاکستان بودند.
علاوه بر این، بسیاری از کشورها و سازمانهای بینالمللی نیز همواره درباره رشد روزافزون گروههای تروریستی در افغانستان زیر حاکمیت طالبان هشدار میدهند. به عنوان نمونه، کمیته نظارت بر تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد در تازهترین گزارش خود تصریح کرده است که گروههایی مانند طالبان پاکستان و طالبان تاجیکستان در چندین ولایت افغانستان اردوگاههای آموزشی برپا کرده و مربیانی از شبکه القاعده به آنان آموزش میدهند.
نکته نگران کنندهای که در این گزارش به آن اشاره شده این است که گروههای مورد اشاره از حمایت طالبان برخوردار هستند و روابط نزدیکی با حاکمان کنونی افغانستان دارند.