به گزارش ایراف،مهدی شیردل، فرماندار تایباد، اظهار کرد: “فرصتهای بینظیر اقتصادی و سرمایهگذاری در مناطق آزاد کشور وجود دارد. آغاز به کار منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون یک فرصت طلایی برای اشتغال پایدار جوانان جویای کار در این خطه مرزی است.”
او افزود: شروع فعالیت منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون که مهمترین دروازه اقتصادی افغانستان با ایران به شمار میرود، باید به بهبود اقتصاد و معیشت خانوادههای مرزنشین کمک کند.
فرماندار تایباد بیان کرد: بستر و زمینههای لازم برای حضور سرمایهگذاران ایرانی و خارجی در این منطقه اقتصادی نزدیک به افغانستان فراهم شده است. همجواری افغانستان با گذرگاه دوغارون یک ظرفیت مناسب برای فعالان اقتصادی این کشور همسایه به شمار میرود.
شیردل تصریح کرد: روزانه بیش از ۱,۰۰۰ دستگاه کامیون ایرانی و خارجی بین دو مرز ایران و افغانستان تردد میکنند. تقویت زیرساختهای لازم در مرز دوغارون نیازمند توجه ویژه مسئولین استانی و کشوری است.
وی با اشاره به یکی از مهمترین سیاستهای دولت چهاردهم بیان کرد: “بهرهمندی مردم از خدمات و برنامههای دولت میتواند رضایتمندی اجتماعی را به همراه داشته باشد. امنیت مرزهای شمال شرق، نزدیکی هرات دومین بازار اقتصادی افغانستان به مرز دوغارون، دسترسی آسان به کالاهای ایرانی و مشتریپسندی کالاهای ایرانی در بین مردم افغانستان از مهمترین ملاکهای توجه تاجران افغانستانی به گذرگاه دوغارون است.”
فرماندار تایباد تأکید کرد: “بدون شک توسعه و پویایی کانون اقتصادی دوغارون که بخش صادرات آن تأمینکننده بازار مصرفکننده بیش از ۳۰ میلیون نفری افغانستان است، میتواند نگاه فعالان اقتصادی این کشور و شرکای آنها را به این مرز رسمی دوچندان کند.”
گمرک مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان قرار دارد. بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است.
کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و دیگر ملل همسایه از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.