به گزارش ایراف، در اطلاعیه شورای امنیت سازمان ملل متحد که پیشتر منتشر شده آمده است که کمیته تحریمها در هفتم فوریه معافیتی را برای عبدالغنی برادر صادر کرده تا او بتواند از ۹ فوریه تا ۳ مارس (۲۱ بهمن تا ۱۳ اسفند) برای درمان پزشکی به دوحه پایتخت قطر، سفر کند.
شورای امنیت همچنین برای احمد ضیا آقا؛ معاون رییس بانک مرکزی افغانستان، برای روز ۱۴ فوریه معافیت سفر صادر کرده تا او بتواند از ۱۹ تا ۲۱ فوریه در «همایش اورالز درباره امنیت سایبری در امور مالی» در یکاترینبورگ روسیه، شرکت کند.
گفتنی است که بر اساس قطعنامه سال ۲۰۱۱ میلادی شورای امنیت سازمان ملل متحد، ۱۳۵ مقام طالبان به شمول نخستوزیر و معاونان او مشمول تحریمهایی همچون مسدود شدن دارایی و ممنوعیت سفر هستند. از میان این تعداد ۱۳ مقام مشمول تحریم ممنوعیت سفر نبودند.
همچنین تیم نظارت بر تحریمهای سازمان ملل متحد در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۴ فهرست ۶۱ عضو و مقام طالبان را که تحت تحریمهای بین المللی قرار دارند، اعلام کرد.
کمیته تحریمها پیش از این نیز در ۲۲ ژانویه، به سراجالدین حقانی، وزیر کشور طالبان، اجازه داد که از ۲۳ ژانویه تا ۳ فوریه برای انجام حج عمره به عربستان سعودی سفر کند.
علاوه بر این، در اواخر دسامبر، امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان از ۲۸ دسامبر ۲۰۲۴ تا ۷ ژانویه ۲۰۲۵ برای نشستهای امنیتی و آشتی منطقهای در ابوظبی در امارات متحده عربی و در ۱۰ ژانویه، معافیتی برای نورمحمد ثاقب صادر شد تا بتواند از ۱۳ تا ۱۶ ژانویه در نشست و نمایشگاه حج در مکه شرکت کند.
از جمله افراد شامل تحریم های شورای امنیت؛ امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت کشور، عبدالحق وثیق، سرپرست ریاست استخبارات، نورمحمد ثاقب، سرپرست وزارت حج و اوقاف، خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ، دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد، شیرمحمد عباس استانکزی، معاون وزارت خارجه طالبان و شماری دیگر از وزیران، معاونان و رئیسان عمومی اداره طالبان شامل این فهرست تحریمها هستند.
با وجود انتقادها به این روند شورای امنیت و کمیته تحریم های این شورا، این معافیتها در حالی صادر میشود که سازمان ملل متحد همچنان تحریمها را علیه رهبران طالبان اجرا میکند؛ اما در مواردی خاص، سفر آنها را برای اهداف دیپلماتیک، درمانی و مذهبی مجاز میداند.