رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل: مسئولیت پیشرفت یا عقب‌ماندگی جامعه بر عهده نخبگان است

به گزارش ایراف، دکتر سید روح الله حسینی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، با اشاره به اهمیت نقش نخبگان در تاریخ‌سازی جوامع گفت: “تغییرات اساسی در هر جامعه‌ای توسط نخبگان صورت می‌گیرد. تأثیرگذاری قشر نخبگانی هر جامعه فراتر از حد تصور است و مسئولیت پیشرفت یا عقب‌ماندگی جامعه بر دوش آنان است.”

حسینی همچنین در مورد شناخت مردم دو کشور از یکدیگر اظهار داشت: “به عنوان یک فعال فرهنگی که بیش از دو دهه در افغانستان حضور داشته‌ام، می‌توانم بگویم که مردم ایران شناخت درستی از جامعه فرهیخته افغانستان ندارند و برعکس، افغانستان هم شناخت دقیقی از جامعه ایران ندارد. این کمبود شناخت باعث شده است که رسانه‌های مغرض نقش زیادی در ایجاد سوءتفاهم‌ها ایفا کنند.”

روح الله حسینی در مورد اهمیت نقش نخبگان اظهار کرد: “هر نخبه باید در برابر اعمال و افعال خود مسئولیت‌پذیر باشد. بسیاری از مشکلات کنونی بین دو کشور ایران و افغانستان ناشی از عدم شناخت صحیح از یکدیگر است.”

وی با اشاره به فعالیت رسانه های مغرض و دشمنان مشترک ایران و افغانستان گفت که ما دشمنان مشترک زیادی داریم. جایی که افغانستان در معرض تهدید و ویرانی قرار می‌گیرد، شبکه‌هایی همچون افغانستان اینترنشنال فعال می‌شوند، و جایی که پیشرفت‌های جامعه ایرانی نادیده گرفته می‌شود، شبکه‌هایی مانند ایران اینترنشنال به پشتیبانی از این روند می‌پردازند.

حسینی در مورد اهمیت شناخت و حمایت از نخبگان افغانستانی گفت: این کشور نخبگانی دارد که در سطح جهانی شناخته می‌شوند و تاجران بزرگ آن قدرت تجاری بسیار فراتر از منطقه دارند. نخبگان علمی افغانستان مقالاتی دارند که در مراکز علمی معتبر به عنوان مرجع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

پیشنهاد:   مدیریت هتل کابل سرینا به یک شرکت آلمانی واگذار شد

رایزن فرهنگی ایران با اشاره به حمایت جمهوری اسلامی ایران از علم و فناوری در افغانستان، اظهار داشت: “جمهوری اسلامی ایران آماده است تا تجربیات خود در زمینه علم و فناوری‌های نوین، به ویژه در عرصه دانش‌بنیان، نانو و فناوری‌های نوین، با افغانستان به اشتراک بگذارد.”

حسینی همچنین آثار باستانی و فرهنگی افغانستان را یکی از برترین میراث‌های تاریخی جهان عنوان کرده گفت: طرح‌هایی مانند راه‌اندازی تورهای سیاحتی از ایران به افغانستان می‌تواند هم ارزآوری داشته باشد و هم خلأ عدم شناخت دو جامعه ایران و افغانستان را پر کند.

از سوی دیگر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ایران نیز با تأکید بر توسعه همکاری‌های علمی و فناوری میان ایران و افغانستان از لزوم همکاریهای دو کشور در زمینه شرکت های دانش بنیان گفت: امروز دیگر سخن از مدرسه نیست؛ سخن از دانشگاه‌هاست، سخن از شرکت‌های دانش‌بنیان است، سخن از پروژه‌های عظیم فناورانه‌ای است که ایران و افغانستان را به یک اکوسیستم علمی مشترک تبدیل خواهد کرد.

وی افزود که دانشگاه‌های ایران به روی نخبگان افغانستانی گشوده شده‌اند و امکان تحصیل، پژوهش و فعالیت‌های فناورانه برای آن‌ها فراهم است. همچنین، شرکت‌های دانش‌بنیان افغانستانی می‌توانند در ایران ثبت شوند، توسعه پیدا کنند، سرمایه جذب کنند و مرزهای فناوری را جابه‌جا کنند.

گفتنی است که اولین همایش نخبگان افغانستان در تهران از صبح امروز شنبه، 27 بهمن با حضور حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور ایران و رئیس بنیاد ملی نخبگان این کشور، ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران، دکتر سید روح الله حسینی، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، مهدی صفاری نیا، رییس پارک فناوری پردیس تهران، نمایندگان طالبان در سفارت افغانستان در تهران و ده‌ها تن از نخبگان علمی، فناوری، فرهنگی و دینی مذهبی دو کشور آغاز به کار کرد.

پیشنهاد:   سد شاه و عروس افتتاح شد؛ کمبود آب کابل برطرف می‌شود؟
لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=52048
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x