معاون رئیس جمهور: دانش مرز نمی‌شناسد | ایران و افغانستان را یک اکوسیستم می‌سازیم

به گزارش ایراف، حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نخستین همایش نخبگان افغانستانی در تهران که امروز شنبه ۲۷ بهمن آغاز شده گفت: ما هم سرنوشت و همزبان و هم آینده هستیم. تاریخ مهاجرت را بر برخی از شما تحمیل کرد؛ اما شما نه به عنوان غریبه به این سرزمین آمدید؛ بلکه به عنوان پاره جان ما به این سرزمین آمدید.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌ جمهور عنوان کرد: دانشگاه های ما با استعدادهای شما جان گرفت. رهبر معظم انقلاب فرمان دادند که کودکان افغانستانی باید بدون دغدغه و هیچ تفاوتی در مدارس ایران تحصیل کنند و نخبگان را نمی‌توان محدود کرد. آینده ما بدون آینده شما معنا ندارد.

افشین تاکید داشت: امروز می‌توان با پروژه های عظیم دانش و شرکت های دانش بنیان ایران و افغانستان را به یک اکوسیستم تبدیل کرد. شرکت های افغانستانی می‌توانند در ایران ثبت شوند و فعالیت کنند.

وی بیان داشت: رسالت ما این است که استعدادهای ایرانی را پرورش دهیم و مسیر را برای‌شان هموار کنیم و این وظیفه نخست بنده است؛ اما دانش محدود به مرزهای سیاسی نیست و پیشرفت در انزوا اتفاق نمی افتد و هیچ کشوری نمی‌تواند با دیوار کشیدن دور خودش پیشرفت کنند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور بیان داشت: افغانستان یک فرصت است برای ساختن یک اکوسیستم مشترک برای دو کشور، برای اینکه دو کشور در کنار همدیگر کار کنند و آینده را بسازند.

افشین اذعان کرد: ایران خانه شماست؛ اما نه برای صرفا زیستن؛ بلکه برای ساختن. شما در این مسیر در کنار ما خواهید و بیایید آینده را باهم بسازیم.

پیشنهاد:   شکست میانمار مقابل تیم فوتسال افغانستان

گفتنی است که اولین همایش نخبگان افغانستانی در روزهای ۲۷ و ۲۸ بهمن از سوی معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری، جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شده است.

این گردهمایی به ابتکار سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری ایران و با هدف تبادل ایده‌های نوآورانه، تبیین راهکارهای علمی و ایجاد بستر تعامل میان نخبگان افغانستانی و شرکت‌های دانش بنیان ایران، در محورهای صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآن پژوهی برگزار شده است.

دست اندرکاران این همایش بزرگ می‌گویند که در آن، طیف وسیعی از موضوعات مورد بحث قرار خواهد گرفت که از آن جمله می‌توان به صنعت، نوآوری، فرهنگ و هنر، علوم اسلامی، کارآفرینی، پزشکی، ادبیات و قرآن‌پژوهی اشاره کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند به توسعه بی‌سابقه‌ همکاری‌های نخبگان افغانستانی و فعالان حوزه دانش‌بنیان ایران منجر شود.

ناظران می‌گویند که این همایش، نه‌تنها فضایی برای ارائه ایده‌های نوآورانه و تعامل میان اندیشمندان افغانستانی و متخصصان ایرانی محسوب می‌شود، بلکه دو کشور را در مسیر پیشرفت‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی بیش از پیش به یکدیگر پیوند می‌زند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=51890
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x