ملا برادر به قطر رفت؛ مذاکرات با آمریکا از سر گرفته می‌شود؟

به گزارش ایراف، دفتر معاونت اقتصادی نخست وزیر طالبان و وزارت خارجه قطر در اعلامیه‌هایی از سفر امروز (پنجشنبه ۲۵ بهمن) عبدالغنی برادر  به قطر و دیدارهای او با مقام‌های این کشور خبر داده‌اند.

بر بنیاد این اعلامیه‌ها، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان در دیدار با مقام‌های قطری درباره مشکلات مردم افغانستان گفتگو کرده و از سوی دیگر، نخست‌وزیر قطر از ادامه تلاش‌های دوحه برای دست‌یابی شهروندان افغانستان به ثبات و رفاه اطمینان داده است.

دفتر معاونت اقتصادی نخست وزیر طالبان همچنین گفته عبدالغنی برادر، در این سفر افزون به پرداختن به موضوعات سیاسی به مسایل اقتصادی برای رشد افغانستان نیز با مقام‌های قطری رایزنی کرده است.

گفتنی است که از زمان فعالیت دفتر سیاسی طالبان در دوحه، طالبان و قطر روابط نزدیک و خوبی با یکدیگر داشته‌اند و قطر همواره به عنوان یک میانجیگر فعال در مسائل افغانستان، به خصوص مسائل مربوط به طالبان و آمریکا نقش ایفا کرده است.

از سال ۲۰۲۱ و به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، وزیر امور خارجه و نخست وزیر قطر دوبار به این کشور سفر کرد.

همچنین در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۴ سرپرست وزارت دفاع طالبان نیز به قطر سفر کرده است.

از سوی دیگر، مطلق بن ماجد القحطانی، نماینده ویژه‌ای قطر برای افغانستان نیز بارها به کابل سفر کرده و با مقام‌های حکومت طالبان از نزدیک دیدار و گفتگو داشته است.

همچنین نخست وزیر قطر تنها مقام خارجی است که تاکنون توانسته مستقیماً با رهبر طالبان در قندهار دیدار کند، رویدادی که از روابط نزدیک و دوستانه دوطرف حکایت دارد.

پیشنهاد:   اظهارات «محمد محقق» درباره تشکیل «مجمع ملی برای نجات افغانستان

سفر ملا عبدالغنی برادر به دوحه در شرایطی صورت می‌گیرد که ترامپ را بار دیگر در آمریکا به قدرت رسیده و با تعلیق کمک‌های ایالات متحده به طالبان از نظر مالی حاکمان کابل را تحت فشار قرار داده تا به شرایط و انتظارات واشنگتن پاسخ مساعد دهند.

گفته می‌شود هدف او تسلط دوباره آمریکا بر پایگاه استراتژیک بگرام و بازگرداندن تسلیحات باقیمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان است. خواسته‌هایی که طالبان آشکارا آن را مردود دانسته‌اند.

با این حال، کارشناسان می‌گویند که سفر ملا عبدالغنی برادر که پیش از این نیز رهبری هیئت مذاکره کننده طالبان با آمریکا را به عهده داشت و توافق‌نامه دوحه میان دوطرف در دوره اول حاکمیت ترامپ توسط آقای برادر امضا شده بود، شاید نشانه آن باشد که طالبان در تلاش هستند بار دیگر از طریق قطر با دولت آمریکا ارتباط برقرار کرده و با تعامل و معامله با دولت ترامپ مشکلات اقتصادی و بحران مشروعیت سیاسی خود را حل و فصل کنند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=51775
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x