افغانستان دومین سرمایه‌گذار خارجی در استان خراسان جنوبی؛ به تاجران افغان بسته تشویقی ارائه می‌شود

به گزارش ایراف، در نشست بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان که با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل و سرکنسول ایران در هرات برگزار شد، مجموع سرمایه‌گذاری مصوب خارجی در استان یک میلیارد و ۷۱۸ میلیون دلار در ۴۳ پروژه اعلام شد.

او با اشاره به ۱۸ پروژه فعال سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان جنوبی افزود: کشور افغانستان با ۹ پروژه مصوب، رتبه پنجم را در بین سرمایه‌گذاران خارجی استان دارد و اکنون هشت پروژه توسط سرمایه‌گذاران افغان در حال اجراست.

منابع داخلی اعلام کردند، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در خصوص راهکارهای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان پیشنهاد کرد: قراردادهای بلندمدت برای تأمین مواد اولیه از جمله سنگ آهن، سنگ‌های قیمتی، مواد اولیه فولاد و همچنین محصولات کشاورزی و قراردادهای فنی و مهندسی با این کشور منعقد شود.

وی بر اهمیت توسعه همسایگان برای رسیدن به توسعه پایدار تأکید کرد و گفت: باید تعاملات اقتصادی عمیق‌تری با افغانستان داشته باشیم تا قراردادهای تجاری بدون تنش برقرار شود و منافع اقتصادی برای مردم فراهم گردد.

ذاکریان پیشنهاد داد که در صورت امکان، شهرک صنعتی مشترکی در نقطه صفر مرزی ایجاد شود و منطقه آزاد تجاری در استان راه‌اندازی گردد تا انعطاف‌پذیری در روابط تجاری افزایش یابد.

وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی فراوان بین دو کشور خواستار استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ها شد و افزود: بسته‌های تشویقی خاص برای سرمایه‌گذاران افغانستانی در نظر گرفته شود.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی همچنین عنوان کرد: تمرکز اختیارات در مرکز باید کاهش یابد و تفویض اختیارات بیشتری به استانداران استان‌های مرزی داده شود. فرآیند طولانی بروکراسی اداری نیز باید کاهش یابد تا موجب رضایت‌مندی سرمایه‌گذاران شود.

پیشنهاد:   علاقه شرکت‌های خارجی برای ایجاد پالایشگاه‌ نفت در افغانستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار داشت که بخش کشاورزی ۱۹.۶ درصد از سهم اشتغال و ۲۱.۳۵ درصد از ارزش افزوده استان را به خود اختصاص داده است.

محمدحسین اکبری افزود: در ۹ ماه ابتدای سال جاری، ۶۸ هزار تن محصولات کشاورزی به ارزش ۲۷ میلیون دلار از مرز ماهیرود به افغانستان صادر شده است. با این حال، صادرات محصولات کشاورزی به معنای صادرات مجازی آب است که نیاز به بررسی دقیق‌تری دارد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=51743
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x