به گزارش ایراف، سیدمصطفی صالح، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بامیان در این مورد گفت: “شهر غلغله” که به عنوان یکی از آثار باستانی مهم افغانستان و جزو میراث فرهنگی جهانی شناخته میشود، در سال ۲۰۱۲ در فهرست آثار یونسکو به ثبت رسید.”
به گفته او، با توجه به اهمیت این مکان تاریخی، اداره اطلاعات و فرهنگ بامیان در نظر دارد تا با همکاری یونسکو، اقدامات لازم برای ترمیم و بازسازی این شهر تاریخی را در سال پیشرو انجام دهد.
صالح افزود: “بازسازی شهر غلغله نه تنها به حفظ هویت فرهنگی ما کمک میکند، بلکه میتواند به جذب گردشگران و تقویت اقتصاد محلی نیز منجر شود.”
گفتنی است که قدمت تاریخی شهر غلغله بامیان به قرن ۱۰ و ۱۱ میلادی برمیگردد.
این شهر به دلیل موقعیت استراتژیک و راهبردیاش به مرکز ساسانیان، خوارزمشاهیان و غوریان تبدیل شد.
تاریخنگاران آوردهاند که این شهر سرانجام توسط مغلها به رهبری چنگیزخان در سال ۶۱۸ هـ ق/ ۱۲۲۱ میلادی با خاک یکسان شد و ساکنان آن قتل عام شدند.
تاریخنگاران میگویند که پس از قتل عام ساکنان این شهر توسط لشکریان مغل، غوغایی برپا شده و به دلیل برپایی غوغا و غلغله نام این شهر “غلغله” خوانده شد.
با این حال، پس از قرنها هنوزهم بخشهایی از شهر غلغله پا برجا ماندهاست.
با وجود اینکه بخشهای زیادی از این شهر تاریخی نابود شده؛ اما شکوه و عظمت آن را میتوان از بقایای دیوارهای سوخته، برجهای دیدبانی فروریخته، مصالح به کار رفته در ساخت آن و راههای پیچ در پیچاش دریافت که توجه هر بینندهای را به خود جلب میکند.