قطع کمک‌های ترامپ و راهکار طالبان برای افزایش درآمد

به گزارش ایراف، طالبان به منظور جبران کسری بودجه شدید افغانستان در صدد است تا استخراج و صادرات منابع معدنی را افزایش دهد؛ زیرا تنها از این راه می تواند تأثیر تحریم‌ها و فشارهای غرب را به حداقل برساند.

دولت طالبان سال گذشته میلادی سه قرارداد بزرگ به ارزش بیش از 1.2 میلیارد دلار با چند شرکت چینی را به منظور توسعه معادن افغانستان امضا کرد.

این حکومت در مدت یک سال 167 قرارداد برای توسعه پروژه های معدنی کوچک امضا کرده است.

در سال 2022 نیز حکومت طالبان 108 قرارداد استخراج معادن را با شرکت های چینی امضا کرد و وزارت معادن و نفت طالبان وظیفه داشت تا این قراردادها را اجرایی و نظارت کند.

رهبری طالبان در اطلاعیه توسعه افغانستان نیز رسما به این وزارتخانه دستور تولید از معادن افغانستان را با توجه به افزایش امتیازات به شرکت های خارجی واگذار کند تا بتواند به این منظور بین شرکت های بین المللی رقابت ایجاد کند.

طالبان سعی دارد تا با افزایش تولید از معادن روابط تجاری با کشورهای همسایه را نیز گسترش دهد.

وزرای صنعت و امور خارجه کشورهای ترکیه، ترکمنستان، ایران و چین اعلام کرده اند در توسعه افغانستان با وزارت معادن طالبان همکاری خواهند کرد و براین اساس در توسعه معادن این کشور مشارکت خواهند کرد. جالب اینجا است که براساس اطلاعیه وزارت معادن افغانستان بیشترین مشارکت را در توسعه این معادن کشور چین داشته است و ایران نیز سعی کرده است در این زمینه همکاری داشته باشد.

گاز و نفت افغانستان در اختیار چین و ایران

از پروژه هایی که ایران و چین قرار است در آن همکاری مشترکی داشته باشند موضوع استخراج نفت و گاز است.

پیشنهاد:   حملات مرگبار در افغانستان: طالبان عاملان خارجی را متهم می‌کند

در حال حاضر، ازبکستان نیز یک پروژه استخراج گاز به ارزش یک میلیارد دلار را در حال اجرا دارد که به دلیل آنکه این کشور اساسا نفت خیز نیست توانایی استخراج گاز نداشته است و طالبان قصد دارد این پروژه را نیز از ازبکستان بگیرد و به دیگر همسایگان خود واگذار کند که گفته می شود شانس چین و ایران بیشتر از دیگر کشورها است.

وزارت معادن و نفت طالبان با شرکت های داخلی و بین المللی برای بهبود ظرفیت پروژه های موجود کار می کند.

از زمان امضای قرارداد استخراج نفت از میدان آمودریا در ژانویه 2023، شرکت نفت و گاز آسیای مرکزی سین کیانگ با وارد کردن تجهیزات اضافی و حفر چاه‌های جدید به توسعه تولید در این امتیاز ادامه می‌دهد. در حالی که مقدار نفت مورد استفاده کم است، طالبان به تلاش خود برای اتکا به خود ادامه می دهند.

گروهی از سرمایه گذاران داخلی از قراردادی برای ایجاد یک پالایشگاه جدید نفت در ولایت بلخ، احتمالا با کمک ایران خبر داده اند.

رقابت افغانستان با آفریقا و اندونزی در بازار پاکستان 

همچنین دولت موقت افغانستان به استفاده از معادن کوچکتر برای ایجاد شغل و ایجاد درآمد محلی ادامه می دهد. از زمان تسلط طالبان بر این کشور در سال 2021، کنترل معادن سنگ های قیمتی را نیز در اختیار قرار گرفته است، به طوری که در ولایت پنجشیر هر ماه چندین معامله فروش سنگ قیمتی برپا می کند.

حتی در ولایت پنجشیر – یکی از آخرین مناطقی که به طالبان تسلیم شد، دولت مجوز استخراج معادن صادر کرده و حراج های هفتگی را ترتیب داده است. به گفته رژیم طالبان، تنها در این ولایت 10000 معدنچی در 550 معدن زمرد مشغول به کار هستند. حکومت همچنان تیم های اکتشاف و توسعه را برای بررسی ذخایر و صدور جواز معادن یاقوت به پنجشیر فرستاده است.

پیشنهاد:   استرالیا: ممنوعیت تحصیل دختران افغان در نهادهای طبی جان انسان‌ها را به خطر می‌اندازد

حکومت طالبان همچنین در اواخر نوامبر سال گذشته اعلام کرد که درآمد زغال سنگ از طریق شرکت های دولتی اندکی افزایش یافته است. افزایش درآمد احتمالاً به دلیل کاهش مالیات گمرکی زغال سنگ در تابستان گذشته است.

حکومت طالبان به دنبال افزایش سهم بازار خود در تامین زغال سنگ برای همسایه اش پاکستان است که از کمبود انرژی برخوردار است، که در حال حاضر حدود نیمی از زغال سنگ نیروگاه های برق خود را از آفریقای جنوبی و اندونزی تامین می کند.

چینی‌ها به دنبال معادن افغانستان

معدن مس عینک که بیش از 16 سال متوقف شده بود، سرانجام نشانه هایی از پیشرفت را نشان داد. بدری، سرپرست وزارت معادن و نفت طالبان با ژائو شینگ، سفیر چین در افغانستان خیلی زود پس از تصدی این سمت دیدار کرد.

چند روز بعد، هر دو طرف مراسم بریدن روبان برای جاده ارتباطی پروژه را برگزار کردند. طالبان همچنین برای پاکسازی آثار باستانی در نزدیکی معدن کار کرده اند و در مطالعات لازم برای اثرات زیست محیطی پیشرفت کرده اند.

خودکفایی اقتصادی برای حکومت طالبان هنوز بسیار دور است؛ اما با این وجود به نظر می رسد طالبان به دنبال خودکفایی اقتصادی از محل توسعه معادن افغانستان هستند تا نیازهای اقتصادی خود را بدون کمک های خارجی تامین کنند.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=51631
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x