به گزارش ایراف، بخش منطقهای سازمان بهداشت جهانی، روز سهشنبه ۲۳ بهمن، گفته که این بیمارستان برای رسیدگی به نیازها با مشکلات جدی مواجه است.
سازمان بهداشت جهانی در این گزارش به برخی روایت زنان مبتلا به سرطان و تلاش پزشکان متخصص پرداخته و گفته است که این بیماران در شرایط “غیرقابل تصور” به سر می برند.
به گفته سازمان بهداشت جهانی “در مناطق دورافتاده افغانستان، نبرد خاموش سرطان به مثابه یک دشمن نامرئی در جریان است.”
فاطمه ۴۲ ساله ساکن یکی از شهرستانهای بدخشان در گفتگو با سازمان بهداشت جهانی از کمبود امکانات درمانی در روستاها و دشواری مسیر برای رسیدن به مرکز درمانی در کابل شکایت کرده و می افزاید که این بیمارستان با حجم بالای کار و کمبود منابع مواجه است، داروهای سرطانی کمیاب است و بسیاری از شیوههای درمان مهم در دسترس نیست.
او که یک سال پیش متوجه غده کوچکی در سینه چپ خود شد پس از گذشت زمانی طولانی برای جمعآوری پول لازم برای سفر به کابل، سرطان در بدنش گسترش پیدا کرد.
همچنین فرشته رحمانی، پزشک سرطانشناسی در بیمارستان ملی کابل تاکید کرده که لیست انتظار بیماران طولانی است و تختها محدود.
در این گزارش آمده است که بیماران سرطانی در افغانستان از کمبود پزشک، امکانات، داروهای سرطانی و هزینههای بالای درمان شاکی اند.
این در حالی است که نبود امکانات درمان و تشخیص بیماری های سرطانی در افغانستان همواره باعث چالشهای جدی برای شهروندان این کشور بوده و روزانه صدها نفر برای درمان بیماران سرطانی به کشورهای همسایه از جمله ایران و پاکستان مهاجرت میکنند.
به تازگی بنیاد مبارزه با سرطان افغانستان از افزایش افراد مبتلا به بیماری سرطان و ازدیاد مرگومیر ناشی از آن در افغانستان ابراز نگرانی کرد.
بر اساس آمارهای این نهاد سالانه حدود ۱۹ هزار و ۴۵۰ تن در افغانستان به بیماری سرطان مبتلا میشوند که از این میان ۱۴ هزار و ۷۴۶ تن آنها بر اثر این بیماری جان خود را از دست میدهد.
سرطان یکی از شایعترین دلایل مرگومیر در جهان شناخته میشود پس از بیماریهای قلبی، بیماری سرطان عامل مرگ بسیاری از افراد در افغانستان است.
پیش از این نیز وزارت بهداشت حکومت طالبان گفته بود که شمار بیماران سرطانی در افغانستان بیشتر شده است.