صادرات ایران به افغانستان افزایش یافته است؛ تحقق تجارت ترجیحی در ابهام

به گزارش ایراف، سیادت در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت که تفاوت‌های معناداری میان ارقام و آمار تجارت دو کشور وجود دارد، با این حال صادرات ایران به افغانستان در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافته است.

سیادت همچنین خبر داد که تا یک ماه پیش، موانعی بر سر راه واردات پنبه از افغانستان به ایران وجود داشت که با برطرف شدن آن‌ها، میزان واردات این کالا به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است. این موانع به قوانین سازمان حفظ نباتات مربوط می‌شد.

او در مورد کالاهایی که از افغانستان به ایران وارد می‌شوند، افزود: افغانستان محصولات باغی، دامی، خشکبار، سنگ‌های ساختمانی و مواد خام معدنی، به ویژه خاک روی و خاک سرب را به ایران صادر می‌کند. هرچند افغانستان برای صادرات محصولات معدنی موانعی ایجاد کرده، امیدواریم که به‌زودی حل شود. همچنین در تلاش هستیم تا واردات دام سبک از افغانستان را تقویت کنیم. طرف افغانستانی نیز از پرورش دام در خاک خود با سرمایه‌گذاری ایرانی‌ها و صادرات آن به ایران یا سایر مقاصد استقبال می‌کند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان در مورد وضعیت مرزها توضیح داد: “در مرزهای سه‌گانه ایران و افغانستان، مرز ماهیرود روان‌تر است و صادرات و ترانزیت کالا از این مرز نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته است. با این حال، نبود مدیریت واحد در مرزها و سیاست‌های ناهمگون سازمان‌های ناظر مشکلاتی در تردد بار از پایانه‌های مرزی ایجاد می‌کند که به طولانی شدن حمل کالا و آسیب‌های جدی در تجارت منجر می‌شود. امیدواریم که نظام منطقه آزادی تجاری در مرز دوغارون هرچه زودتر حاکم شود تا تجارت از این منطقه مرزی تسهیل گردد.”

پیشنهاد:   کاظمی قمی با سفیر ژاپن در کابل دیدار کرد

او افزود: “در مرز میلک، ساخت پل دوم سال‌هاست که متوقف مانده و پروژه آسفالت جاده‌ای در مرز ماهیرود هنوز به اتمام نرسیده است. همچنین دستگاه ایکس‌ری تنها در پایانه دوغارون وجود دارد.”

سیادت در مورد تجارت ترجیحی میان ایران و افغانستان تصریح کرد: “تجارت ترجیحی بین دو کشور هنوز عملی نشده است. هرچند مذاکرات ادامه دارد، اما افغانستان به دلیل نیاز به درآمدهای گمرکی با کاهش این درآمدها موافقت نمی‌کند و برای حمایت از تولید داخلی سیاست اعمال تعرفه را ادامه می‌دهد. در نتیجه، شواهد نشان می‌دهند که حداقل در آینده نزدیک شاهد برقراری این نوع تجارت نخواهیم بود.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=51425
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x