به گزارش ایراف، شرکت کنندگان در این دیدار بیان کردند که «وجود رفاه و آسایش اجتماعی» در افغانستان، موجب بازگشت دوباره بسیاری از شخصیتها به وطن شده است و این دستاورد را مرهون تلاشهای حکومت طالبان دانستند.
در این دیدار، برخی افراد برجسته به پروژههای توسعهای خاصی اشاره کردند که میتواند برای افغانستان مفید باشد. آنها تأکید کردند که تمرکز بر آموزش و پرورش، بهداشت و درمان، و زیرساختهای حیاتی میتواند به بهبود کیفیت زندگی مردم کمک کند.
این افراد همچنین از مسئولان طالبان خواستند تا با اجرای پروژههای توسعهای و ایجاد فرصتهای شغلی در سراسر کشور، به نیازهای مردم توجه کنند.
شرکت کنندگان پیشنهاد دادند که حکومت طالبان بهویژه به مناطق محروم و روستایی توجه ویژهای داشته باشد و برنامههایی برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی این مناطق تدوین کند.
عبدالسلام حنفی هم با ابراز خوشنودی از این دیدار، تأکید کرد که تأمین امنیت، فراهمسازی رفاه اجتماعی و رسیدگی به مشکلات مردم از مسئولیتهای حکومت طالبان است و هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نمیکنند.
وی با اشاره به برنامههای جدید حکومت طالبان برای توسعه زیرساختها و بهبود خدمات عمومی، اطمینان داد که افغانستان خانه مشترک همه افغانهاست و از همه بزرگان افغانستان خواست که با مسئولان طالبان همکاری کرده و در آبادانی و توسعه این کشور سهیم شوند.
حنفی همچنین خاطرنشان کرد که حکومت طالبان تلاش دارد تا با جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی، فرصتهای اقتصادی جدیدی ایجاد کند و به این ترتیب، شرایط بهتری را برای زندگی مردم فراهم آورد.
رسانهها و مقامات طالبان در حالی از وجود امنیت در افغانستان صحبت میکنند که کشورها و سازمانهای مختلف درباره حضور گروههای تروریستی خارجی به ویژه داعش پیوسته ابراز نگرانی میکنند.
از جانب دیگر بر بنیاد این خبر، شرکت کنندگان در دیدار با معاون اداری نخست وزیر طالبان در شرایطی از وجود رفاه و آسایش اجتماعی در افغانستان سخن گفتهاند که بر بنیاد گزارش سازمانهای بینالمللی، در حال حاضر حدود ۲۳ میلیون نفر در این کشور یعنی بیش از نیمی از جمعیت آن نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند و در صورت قطع یا تعلیق این کمکها با مشکلات جدی معیشتی و غذایی روبرو میشود.