به گزارش ایراف، دراپ سایت نیوز می گوید: مقامات ارشد دولتی پاکستان که به شرط ناشناس ماندن با این رسانه گفتگو کردهاند، اظهار داشتند که ژنرال منیر قصد دارد حضور جنگجویان داعش در افغانستان را بهعنوان بهانهای برای این عملیات معرفی کند و از این طریق آمریکا را به همکاری نظامی با پاکستان و ارائه کمکهای تسلیحاتی ترغیب کند.
«دراپ سایت» نیوز همچنین تأکید دارد که افزایش تنشها با افغانستان ممکن است به نتیجه دلخواه ارتش پاکستان نرسد، زیرا دونالد ترامپ پیشتر خروج آمریکا از منطقه را در اولویت سیاست خارجی خود قرار داده است.
دراپ سایت نیوز خاطر نشان کرده که طرح ژنرال منیر برای گسترش درگیریها به افغانستان، نگرانیهایی را در میان برخی مقامات پاکستانی برانگیخته است. زیرا آنان نسبت به تمایل قدرتهای خارجی برای درگیر شدن دوباره در این منطقه تردید دارند.
با این حال منابع آگاه اذعان می کنند که این اقدامات میتواند آسیای جنوبی را بیش از پیش بیثبات کند و جهان غرب را وارد یک درگیری بزرگتر نماید. همچنین برنامههای عملیات پاکستان شامل عملیاتهای گسترده از جمله حملات هوایی و نفوذ نظامی عمیق به خاک افغانستان است.
در این گزارش آمده است که رهبری نظامی پاکستان همچنین تلاش کرده است داعش شاخه خراسان را بهعنوان یک مشکل منطقهای و حتی تهدیدی برای آمریکا معرفی کند.
ساهیر شمشاد میرزا رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان گفته بود: دولت طالبان در افغانستان نتوانسته به تعهدات خود در توافقنامه دوحه عمل کند، بهویژه در زمینه کنترل گروههای تروریستی، ایجاد حکومتی فراگیر و حمایت از حقوق زنان.
ساهیر شمشاد میرزا، این ژنرال ارشد پاکستانی همچنین هشدار داده است عدم تعهد طالبان به مبارزه با تروریسم زمینه را برای تهدیداتی مشابه حملات ۱۱ سپتامبر را ایجاد می نماید.
مقامات پاکستانی اعلام کردهاند که سخنرانی ژنرال میرزا، بخش اصلی تلاشهای ارتش برای متقاعد کردن آمریکا به بازگشت به منطقه بوده است.
این در حالی است که رهبران نظامی پاکستان در طول یک سال و نیم گذشته، بارها از کشورهای غربی خواستار حمایت نظامی برای مقابله با گروههای افراطی در افغانستان شدند.
این اقدامات پاکستان در بحبوحه افزایش خشونتها در مرز با افغانستان صورت میگیرد، از جمله حمله هوایی دسامبر ۲۰۲۴ توسط پاکستان که منجر به کشته شدن دستکم ۴۶ نفر، از جمله زنان و کودکان شد.
طالبان پس از این حمله اعلام کردند که این افراد مهاجران بیگناه وزیرستانی بودند.