همایش مفاخر هجرت در مشهد؛ دو شخصیت برجسته علمی و اجتماعی مهاجرین تجلیل شدند

به گزارش ایراف، همایش «مفاخر هجرت» با حضور جمعی از مسئولان، فرهیختگان و فعالان اجتماعی در مشهد برگزار شد. این مراسم به منظور تجلیل از دو شخصیت برجسته علمی و اجتماعی مهاجرین افغان، استاد فرزانه دکتر معصومی و حجت الاسلام و المسلمین استاد اخلاقی، که در عرصه‌های مختلف علمی و فرهنگی فعالیت‌های چشمگیری داشته‌اند، برگزار گردید.

در این همایش، حجت الاسلام وحیدی، مسئول بنیاد فرهنگی اجتماعی افغانستانی‌های مقیم مشهد، با اشاره به اهمیت بزرگداشت اهل علم و دانش، بیان کرد که این همایش در حقیقت عمل به دستور دینی است و هدف آن احترام به بزرگان علم و ترویج فضیلت در جامعه، به ویژه برای نسل جوان است.

استاد محمد اسحاق اخلاقی

استاد محمد اسحاق اخلاقی، متولد سال ۱۳۱۰ در جاقوری افغانستان، از شخصیت‌های برجسته‌ای است که در زمینه‌های علمی و اجتماعی تلاش‌های بسیاری انجام داده است.

وی در ایران از اساتید بزرگی چون بهبهانی و مطهری علم فقه را آموخته و در دوران انقلاب ۵۷ نقش فعالی در شورای مرکزی تشکل اسلامی داشته است.

استاد اخلاقی به عنوان یک عالم برجسته، در زمینه برقراری روابط حسنه بین علمای شیعه و اهل سنت و دفاع از حقوق شیعیان در افغانستان شناخته می‌شود.

ایشان با تأسیس مدارس و تدریس در آن‌ها، به ترویج علم و دانش در میان جوانان پرداخته و در تلاش برای ایجاد همبستگی و همکاری میان اقشار مختلف جامعه بوده‌اند. فعالیت‌های ایشان در شورای انقلاب و مجاهدین کابل، نشان‌دهنده تعهد ایشان به خدمت به مردم و پیشبرد اهداف اسلامی است.

 دکتر سید عبدالحمید معصومی

دکتر معصومی، متخصص داخلی، پزشک قلب و از مدرسان نهج البلاغه، نیز به عنوان یک شخصیت علمی و فرهنگی در مشهد شناخته می‌شود. او پس از هجرت به ایران، به طبابت رایگان مهاجرین پرداخته و به مدت ۳۰ سال سرپرستی انجمن دانشگاهیان مشهد را بر عهده داشته است.

پیشنهاد:   بحران انسانی در افغانستان منجر به بی‌ثباتی سیاسی منطقه‌ای خواهد شد

این پزشک متعهد به عنوان یک مبلغ دینی، در کشورهای مختلف به ترویج آموزه‌های اسلامی پرداخته و در زمینه عدالت محوری و انسجام جامعه افغانستان نظریات مهمی ارائه کرده است.

وی به عنوان یک اندیشمند، به تولید فکر و تحلیل‌های سیاسی پرداخته و در زمینه‌های مختلف علمی و اجتماعی تأثیرگذار بوده‌اند. دکتر معصومی به مدت ۲۰ سال به تدریس نهج البلاغه، قرآن و صحیفه سجادیه پرداخته و در این مسیر نورانی، به تربیت نسل جوان و انتقال آموزه‌های اسلامی به آن‌ها اهتمام ورزیده است.

دکتر معصومی تاکنون 9 جلد کتاب به چاپ رسانده و نشان داده که بین حوزه و دانشگاه جدایی امکان پذیر نیست.

این همایش علاوه بر تجلیل از دو شخصیت مهاجر، فرصتی برای ترویج علم و فرهنگ در میان جامعه مهاجرین افغان است. سخنرانان در این مراسم بر اهمیت حفظ هویت فرهنگی و ارتقاء سطح علمی جامعه مهاجرین تأکید کردند و برگزاری چنین همایش‌هایی را فرصتی مناسب برای معرفی و تجلیل از شخصیت‌های برجسته دانستند.

در پایان مراسم، لوح تقدیر به دانش‌آموختگان نخبه حوزه‌های علمیه مشهد اهدا شد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=50904
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x