به گزارش ایراف، عبداللطیف منصور،سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان، در این مراسم با اشاره به اهمیت اقتصادی سد کمال خان گفته که با افتتاح این بند، میزان خشکسالی در افغانستان کاهش مییابد.
آقای منصور افزود، طالبان به مدیریت آبهای افغانستان متعهد است و توجه ویژهای به تنظیم ذخایر آبی، ساخت سدها و توسعه انرژی دارد.
او، همچنان تمویل پروژههای انکشافی از عواید داخلی را گام ارزنده در راستای خودکفایی و استقلال اقتصادی افغانستان خوانده است.
در همین حال، مجیب الرحمن عمر، معاون آب وزارت آب و انرژی طالبان در این مراسم گفته که حکومت طالبان برای مدیریت آب افغانستان برنامههای موثر کوتاهمدت و دراز مدت دارد.
به گفته او، هدف این برنامهها، تنظیم بهتر آب، تولید برق، آبیاری زمینهای کشاورزی و رفع نیازمندیها است.
سد کمال خان در کنار سدهای سلما در هرات و بخش آباد در فراه، از بزرگترین سدهای آبی در غرب افغانستان بوده که در ۹۵ کیلومتری جنوب شهر زرنج ولایت نیمروز واقع شده است.
این سد، بالای رودخانه هلمند/هیرمند اعمار شده که از کوههای افغانستان سرچشمه گرفته و در دریاچۀ هامون؛ دریاچهای مشترک میان افغانستان و ایران سرازیر میشود.
طالبان در حالی این پروژه بزرگ را به بهرهبرداری میسپارد که قبلا محمد اشرف غنی، رئيس جمهور سابق افغانستان همراه با امرالله صالح و سرور دانش، معاوناناش در سفری به ولایت نیمروز نیز این بند را در چهارم فروردین ۱۴۰۰ خورشیدی به بهرهبرداری سپرده بود.
کار ساخت این سد بر روی رودخانه هیرمند افغانستان، در مدت چهار سال (از بهار سال ۱۳۹۶ تا۱۳۹۹) در دورهای حکومت پیشین این کشور، مبلغ ۷۸ میلیون دلار آمریکایی هزینه را در بر گرفته بود.