در سایه نگرانی‌های امنیتی و فقدان منابع؛ پروژه افغان-ترانس در ازبکستان آغاز می‌شود

به گزارش ایراف به نقل از  رسانه‌های ازبکستان، الهام محکم‌اف، وزیر حمل‌ونقل این کشور اعلام کرد که این پروژه راه‌آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر کشورهای ازبکستان، افغانستان و پاکستان را به هم متصل می‌کند. هدف این طرح تسهیل حمل‌ونقل کالا بین آسیای مرکزی، جنوب آسیا و سایر نقاط جهان است.

محکم‌اف افزود که مقامات ذی‌صلاح اطلاعات جامعی درباره مسیر این راه‌آهن و منابع مالی پروژه به رئیس‌ جمهور ارائه داده‌اند و او از جزئیات این طرح مطلع است. این پروژه بخشی از توافقنامه‌ای است که در بهمن ۱۳۹۹ میان سه کشور در تاشکند امضا شد.

اگرچه برنامه‌ریزی برای این پروژه در همان سال آغاز شده بود، تسلط دوباره طالبان بر افغانستان اجرای آن را به تأخیر انداخت. طالبان در آذرماه ۱۴۰۰ آمادگی خود برای همکاری در این پروژه را اعلام کردند و در تابستان ۱۴۰۱ یک تیم اکتشافی برای تعیین مسیر و انجام مطالعه امکان‌سنجی به میدان آمد.

هزینه این پروژه به طور متفاوتی تخمین زده شده است؛ موسسه اصلی طراحی و تحقیقات حمل‌ونقل در ازبکستان برآورد کرده که هزینه ساخت این خط ریلی حدود ۴.۶ میلیارد دلار خواهد بود، در حالی که پاکستان هزینه آن را ۸.۲ میلیارد دلار ارزیابی کرده است. همچنین، اخبار رسانه‌ای حاکی از برآورد کلی هزینه ساخت بین ۴.۸ تا ۶ میلیارد دلار است.

این راه‌آهن ۵۷۳ کیلومتری ظرفیت حمل سالانه تا ۲۰ میلیون تن کالا را خواهد داشت و به عنوان یک کریدور حمل‌ونقل مهم، در صورت اجرایی شدن، ارتباط میان اروپا، روسیه، آسیای مرکزی و جنوب آسیا را تسهیل خواهد کرد.

لینک کوتاه: https://iraf.ir/?p=50638
اخبار مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آخرین مطالب
پر بازدیدترین ها
0
دیدگاه های شما برای ما ارزشمند است، لطفا نظر دهید.x