به گزارش ایراف، در این گزارش آمده است که کریدور ایران-افغانستان بهعنوان یک زمین بازی برد-برد برای دو کشور همسایه مطرح شده است. این کریدور نه تنها دسترسی افغانستان به ترکیه را تسهیل میکند، بلکه خواف را به یک منطقه اقتصادی معدنی تبدیل خواهد کرد. این اقدام فرصتی برای ترانزیت مواد معدنی به اروپا فراهم کرده و در عین حال دسترسی به مواد اولیه پتروشیمی، که نیاز اساسی این کشور به شمار میرود، را تسهیل میکند.
تجارت معدنی با افغانستان میتواند به کاهش کمبود خوراک صنایع فولادی ایران کمک کند. از اینرو، بهبود زیرساختهای ریلی و گسترش دیپلماسی صنعتی بین دو کشور میتواند فرصتهای اقتصادی قابل توجهی را ایجاد کند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده توافق اخیر میان ایران، افغانستان و ترکیه برای ایجاد کریدور تجاری بهمنظور جابهجایی محصولات معدنی افغانستان، به توسعه اقتصادی منطقه و افزایش همکاریهای تجاری کمک خواهد کرد. افغانستان با برخورداری از بزرگترین ذخایر معدنی در منطقه، شامل منابعی مانند سنگآهن، مس و لیتیوم، میتواند با بهرهبرداری از این کریدور، فرآوری مواد معدنی در ایران و انتقال آنها به بازارهای جهانی را فراهم کند.
این کریدور همچنین نیازهای صنعت پتروشیمی و فولاد ایران را برطرف کرده و زمینهساز تحولی اقتصادی در این کشورها خواهد شد.