به گزارش ایراف، هادی رمضانی، رییس جمعیت هلال احمر تایباد، اعلام کرد که از ابتدای امسال تاکنون، ۳۳۸ هزار و ۶۹۱ مهاجر افغان هنگام خروج از ایران در گذرگاه مرزی دوغارون تایباد آموزشهای لازم در زمینه خطرات مین را فراگرفتهاند. او افزود که تعداد افراد آموزشدیده در این مدت نسبت به بازه زمانی مشابه سال قبل ۱۷ درصد افزایش یافته است.
وی اظهار داشت که جمعیت هلال احمر تایباد با برگزاری روزانه ۲۰ کلاس آموزشی در مرکز پیش آگاهی از خطرات مین، نقش زیادی در کاهش حوادث ناشی از برخورد با مین و انواع ادوات منفجر نشده برای اتباع افغانستانی داشته است. افرادی که آموزش میبینند شامل اتباعی هستند که به صورت داوطلبانه قصد بازگشت به افغانستان را دارند و از سراسر ایران گذرگاه زمینی دوغارون را برای برگشت به کشور خود انتخاب میکنند.
رمضانی گفت: “روزانه هشت مربی ایرانی و افغانستانی هلال احمر، اتباع افغان را از نحوه نشانهگذاری مناطق مینگذاری شده و نحوه اجتناب از برخورد با مین و مواد منفجره نشده آگاه میکنند. امسال به طور میانگین روزانه هزار و ۲۰۰ نفر در مرکز پیش آگاهی از خطرات مین در مرز دوغارون آموزش دیدهاند.”
وی تصریح کرد که مرکز پیش آگاهی از خطرات مین جمعیت هلال احمر تایباد از سال ۱۳۸۴ در مرز دوغارون فعال شده و یکی از مهمترین مراکز در سطح کشور است. آموزش تشخیص انواع مین و گلولههای منفجر نشده، نحوه برخورد با مصدومان، آشنایی با رنگها، تابلوها و محلهای مینگذاری از مهمترین آموزشهای ارائه شده به مهاجران افغانستانی در این مرکز است.
رمضانی افزود: “بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مرکز مین افغانستان، از سال ۲۰۰۵ میلادی هر ماه ۱۷۲ نفر از شهروندان این کشور بر اثر برخورد با مین جان باختهاند و در پی آموزشهای ارائه شده این رقم به ۴۰ نفر در ماه کاهش یافته است.”
رییس جمعیت هلال احمر تایباد تأکید کرد که با توجه به اهمیت گذرگاه دوغارون به عنوان یکی از مهمترین مرزهای خروجی برای اتباع افغانستان، ساخت ساختمانی استاندارد برای مرکز آموزش پیش آگاهی از خطرات مین در این نقطه از کشور ضروری است.
او همچنین افزود که در دو سال گذشته، ۴۶۱ هزار و ۵۱۰ عدد انواع ضدعفونیکننده و یک میلیون و ۲۲۶ هزار و ۵۰۰ عدد ماسک نیز در پنج مرحله بین اتباع افغان در مرکز آموزش پیش آگاهی از خطرات مین مرز دوغارون توزیع شده است.
افغانستان به دلیل تجربه دهها سال جنگ و درگیری یکی از کشورهای مملو از مواد منفجر ناشده و مینهای کارگذاری شده است. ناآشنایی مردم با نحوه برخورد با مینها و مواد منفجره، سالانه در این کشور جان هزاران نفر را میگیرد که بخش عمده آن کودکان هستند.